Big data a jejich využití probere konference Primetime for...

úterý, 20. srpna 2019, 15:25 Aktuality, Marketing MediaGuru

Popáté se v Národní technické knihovně uskuteční konference Primetime for...Big Data 2019.

Foto: Blue Events

Foto: Blue Events

Ve středu 25. září 2019 se v Národní technické knihovně v areálu ČVUT v Praze 6 popáté koná výroční konference Primetime for…Big Data 2019. Dosavadních ročníků se zúčastnila celkem téměř tisícovka manažerů a expertů ze všech odvětví.

Program přináší dvanáct případových studií, sdílení zkušeností a diskusi moderovanou Lucií Výbornou z Českého rozhlasu. Detailní program včetně anotací jednotlivých příspěvků je k dispozici zde.

Úvodní blok konference se pod názvem Business 4.0 věnuje využití dat a umělé inteligence v optimalizaci různých firemních procesů. Otevře jej Vladimír Dědek (Alza.cz), který se zaměří na to, jak se pomocí dat a informací dostat ke znalostem, reálně využitelným k rozhodování. Jakub Augustín (Adastra) naváže prezentací věnovanou aktuální problematice propojení Big Dat a IoT včetně živé ukázky toho, jak lze informace doručit uživatelům pomocí dashboardů či aplikací. Luděk Stehlík (Deloitte) pak předvede, že posun od rozhodování na základě dojmů a domněnek k „data-driven“ managementu je díky HR analytice už patrný i v oblasti rozvoje lidského kapitálu, konkrétně při výběru a rozvoji talentů. Úvod konference pak vyvrcholí ukázkou využití dat ve firmě, které patří mezi lídry na poli inovací. Michael Štencl (Kiwi.com) a Vojtěch Kurka (Meiro) představí Customer Data Platform jako integrální součást moderní data-driven firmy. Budou mluvit nejen o tom, jak je v době GDPR důležité mít zákaznická data pod kontrolou, ale i o tom, jak je co nejlépe využít nejen v marketingu, ale napříč celou firmou.

Praktickým ukázkám využití big dat při snahách lépe pochopit svého zákazníka se bude věnovat programový blok Sales & Marketing 4.0. Vystoupí v něm Zdeněk Demeter (Bisnode), který ukáže možnosti zvýšení úspěšnosti akvizičních kampaní pomocí analýzy big dat z externích zdrojů. Petr Paščenko (Profinit EU) vysvětlí na případové studii vedoucí banky inovativní metodu vytváření pseudosociálních sítí, a to na základě replikace transakčních událostí. Tomáš Pětivoký (Dine4Fit) a Zdeněk Skála (GfK) ukážou, že i dnes lze najít nové, velmi netradiční zdroje velkých dat jako jsou kalorické tabulky a využít je k inovativnímu řešení tradičních problémů. Na závěr tohoto bloku pak Martin Kavřík (Notino) a Luboš Bednář (Intelligent Technologies) představí, jak analýza velkých dat může podpořit strategický záměr přesunu těžiště firmy od akvizice zákazníků k dlouhodobému vztahu.

Poslední část programu konference, nazvaná Forecasting 4.0, se bude zabývat využitím velkých dat a umělé inteligence při prognózování a plánování. Na toto téma vystoupí Michal Kurcewicz (SAS Institute Poland), s případovou studií velkého drogistického řetězce z Polska, dále vystoupí Milan Marťak (CEOS Data), Radim Dudek (Yieldigo) a Adam Nykles (Kindred).

Bližší informace najdete na stránkách akce

-mav-