ČT začala natáčet minisérii o Boženě Němcové

pondělí, 12. srpna 2019, 16:20 Aktuality, TV MediaGuru

Hlavní roli ve čtyřdílné minisérii o významné české spisovatelce si zahraje Aňa Geislerová.

Aňa Geislerová jako Božena Němcová, foto: ČT

Aňa Geislerová jako Božena Němcová, foto: ČT

Česká televize začala v Novém Městě nad Metují natáčet televizní minisérii o Barboře a Josefovi Němcových, která zaznamená životní příběh významné české spisovatelky. Ztvární ji herečka Aňa Geislerová, v její mladší podobě se objeví Anna Kameníková.

„Barboru poznají diváci z úhlu, který není úplně vše bořící, ale je rozhodně překvapivý. Byla to ve své době mnoho emocí vzbuzující postava a to se nezměnilo. Stejně jako každá silná osobnost budila i ona protichůdné emoce. My se jich nebojíme,“ popisuje minisérii představitelka Němcové, herečka Aňa Geislerová. „Není to žádný strnulý portrét velké spisovatelky. Její osud je bolestný, těžký i plný vášně. To všechno je příběh velkého srdce a výjimečné ženy,“ dodala.

Filmaři se tento týden přesunou do Opočna, následně do Prahy a později zavítají třeba i na Slovensko.

Anna Kameníková v roli Boženy Němcové, foto: ČT

Anna Kameníková v roli Boženy Němcové, foto: ČT

Domácnost Boženy Němcové, foto: ČT

Domácnost Boženy Němcové, foto: ČT

Příběh o touze po svobodě vzniká na základě scénáře Hany Wlodarczykové a Martiny Komárkové v režii Lenky Wimmerové a v produkci tvůrčí skupiny Michala Reitlera.

V dalších rolích se představí Jan Hájek jako Josef Němec, Vladimír Javorský, Klára Melíšková, Linda Rybová, Lucie Žáčková nebo Vladimír Škultéty tentokrát v roli Karla Jaromíra Erbena.

Do vysílání ČT minisérii připravuje jako připomenutí 200. výročí narození Boženy Němcové, které připadá na rok 2020.

-mav-