Dr. Max testuje na Slovensku lékárenský automat

středa, 7. srpna 2019, 17:25 Aktuality, Slovensko MediaGuru

Lékárny Dr. Max zprovoznily na Slovensku první lékárenský automat. Do konce roku plánují v rámci pilotní fáze zavést ještě další čtyři.

Zdroj: web Dr.Max

Zdroj: web Dr.Max

Síť lékáren Dr. Max zprovoznila na Slovensku první lékárenský automat, zatím v rámci pilotního projektu. Výdejní automat by měl pacientům přinést větší dostupnost léků bez časového omezení, tedy i mimo otevírací dobu lékáren. První zařízení se nachází v Bratislavě. Do konce roku plánuje Dr.Max zprovoznit další čtyři lékárenské automaty.

Novinka vznikla ve SmartLab, mezinárodní inovační platformě lékáren Dr.Max. Automat bude veřejnosti dostupný nonstop a má plnit pouze doplňkovou úlohu při poskytovaní služeb pacientům. Tomu je přizpůsobená i nabídka produktů, aktuálně je sortiment rozdělený do šesti regálů, ve kterých se nachází přes 60 položek z různých kategorií, většinou se jedná o léky běžně dostupné v lékárně. Jako například výživové doplňky a vitamíny, léky na nachlazení, proti trávicím obtížím, dezinfekce, první pomoc či potravinové doplňky.

První z pěti zařízení funguje od začátku srpna v průčelí lékárny Dr. Max v podchodu pod křižovatkou Trnavské mýto v Bratislavě. Další dva automaty by se měly objevit rovněž v Bratislavě a zbývající dva budou umístěné do konce roku Košicích.

V České republice zatím Dr. Max v dohledné době výdejní automaty na léky zavést neplánuje.

-zue-