Ikea nasadila televizní spoty se spánkovými hrdiny

pondělí, 26. srpna 2019, 12:25 Aktuality, Reklama MediaGuru

Ikea startuje v televizi kampaň Spánkoví hrdinové. V plánu má i speciálního bota.

Zdroj: Repro YT Ikea Česká republika

Zdroj: Repro YT Ikea Česká republika

Na téma dobrého spánku, se kterým pracuje i letošní katalog, zahájila Ikea 23. srpna svou novou kampaň. Pod názvem Spánkoví hrdinové poběží v televizi a na internetu.

televizi budou k vidění až do 16. října dva reklamní spoty. Na internetu využije  řadu formátů od YouTube bumperu, Instagram Stories, přes interscroller bannery po speciální stopper formáty, které poběží v době od 22:00 do 04:00.

„Kreativní koncept jsme nazvali Spánkoví hrdinové, protože v dnešním zrychleném světě jsou hrdinové ti, kdo mají kuráž odolat všem lákadlům a rozhodnou se raději lépe vyspat,“ říká Rado Jankovič, kreativní team leader pražské agentury Triad, která je pod kreativou podepsána. „A abychom lidem tu potřebnou odvahu dodali, budeme je zasahovat přímo v době, kdy už by měli jít spát, na místech, kde nejčastěji prokrastinují. Prakticky vám řeknou, abyste přestali prokrastinovat, šli raději spát a ukážou vám produkt, který vám k lepšímu spánku pomůže,“ dodává.

Kampaň pracuje se stránkou http://ikea.cz/lepsispanek, kde zájemci získají informace o výhodách spánku nebo tipy pro lepší usínání.

Po ukončení televizní kampaně přijde na řadu spánkový bot, který bude rovněž motivovat ke zdravému spánkovému režimu.

Kampaň běží nejen na českém, ale i slovenském a maďarském trhu. Na tvorbě spotů se podílela společnost Stink Films. Režie se ujal Peter Ehrenberger.

-stk-