Kachny Patrika Hezuckého jsou kampaní CZC.cz

čtvrtek, 15. srpna 2019, 07:25 Aktuality, Reklama MediaGuru

Informace o pořadu Kachny Patrika Hezuckého má být teasingem pro kampaň CZC.cz.

Zdroj: Bumerang.film, CZC.cz

Zdroj: Bumerang.film, CZC.cz

Informace o novém internetovém pořadu Kachny Patrika Hezuckého je mystifikací, za kterou stojí výrobce elektroniky CZC.cz. Neexistující pořad je součástí teasingové komunikace jeho nové kampaně. Ten je postaven na tzv. falešných zprávách (fake news) a doporučuje využívat ověřené zdroje i v případě nákupu elektroniky.

„V rámci přípravy kampaně jsme si empiricky ověřili, jak jednoduché je rozšířit dezinformaci v době sociálních sítí a neomezených možností internetu. Navíc máme pocit, že jsme se strefili do aktuálního naladění společnosti, kterou problematika fake news upřímně trápí. Doufáme, že i my přispějeme k další diskuzi o tomto tématu. I když pořad původně vzniknout neměl, zájem o něj nás překvapil a uvidíme, jak s tím naložíme dál,“ uvedl Milan Duda, marketingový ředitel CZC.cz. 

Do kampaně, která startuje 15. srpna, jde CZC.cz se třemi reklamními spoty. V nich ukazuje falešné zprávy a zároveň dodává, že ne všechno na internetu je falešné, např. ceny od CZC.cz.

Spoty se stopáží 30 vteřin budou k vidění v celoplošných televizích a na YouTube, kde je navíc doplní kratší varianty. V mediamixu nechybí tramboardy v Praze a outdoorová reklama v Praze a Brně. Dále bude kampaň k vidění na internetu. Patrik Hezucký bude o ověřeném zdroji elektroniky mluvit také ve spotech na Evropě 2

S kampaní pomáhala pátým rokem agentura Brain One  ve spolupráci s produkcí Bumerang.film.

-mav-