Karlovy Vary budou hostit Top Fashion Week

pondělí, 19. srpna 2019, 16:00 Aktuality, Marketing MediaGuru

Na českém trhu vzniká další fashion week s mezinárodní ambicí. První se bude konat v Karlových Varech.

Zdroj: Top Fashion Week

Zdroj: Top Fashion Week

V České republice patří září většinou módě. Začátkem měsíce se bude konat v Praze Mercedes-Benz Fashion Week, během posledního zářijového víkendu se poprvé odehraje Top Fashion Week (TFW), který proběhne v Karlových Varech. V tamním Grandhotelu Pupp budou ve dnech 27. až 29. září k vidění módní přehlídky českých i zahraničních návrhářů pro nadcházející sezóny.

„Naším cílem je představit tvorbu uznávaných autorů, ale také podpořit vycházející hvězdy designérského nebe. Jedinečná atmosféra Grandhotelu Pupp, který svým šarmem okouzluje nejrůznější umělce a hosty z řad významných světových osobností již několik století, dodá celé akci ten správný šmrnc,“ říká spolumajitel firmy Top Fashion Models (dříve Look Models) a hlavní pořadatel akce Jaroslav Tylinger.

Do Karlových Varů zavítá Katerina Lanková, Kristina Oganesian, Pavel Berky, Mirka Horká a Petr Kalouda. „Rádi bychom každý TFW rozsvítili nějakou světovou návrhářskou celebritou. Momentálně jednáme přesně s takovými osobnostmi, a pokud složitá jednání dopadnou dobře, navštíví Karlovy Vary návrhářská hvězda hollywoodského formátu,“ prozrazuje Tylinger.

Top Fashion Week je pilotní módní projekt, který má být postupně rozšiřován i do dalších evropských zemí. Po startu v České republice je v listopadu 2019 plánovaná přehlídka v německém Lipsku. V roce 2020 jsou přehlídky pod záštitou TFW plánované například také ve Španělsku, Itálii či Lucembursku. „Hlavní myšlenkou je podpora lokálních návrhářů dané země a zároveň šíření povědomí o české tvorbě, která je nesmírně bohatá a kreativní,“ vysvětluje Tylinger s tím, že záměrem je nejen ukazovat českou módu ve světě, ale také odkrývat, jaké módní trendy vládnou jiným evropským státům. „Designéry různých národností chceme vzájemně inspirovat a propojovat, protože to nám při pořádání akce typu fashion week dává smysl,“ dodává.

Mezi partnery pilotního ročníku Top Fashion Week se řadí mimo jiné Karlovarský kraj, Grandhotel Pupp, kosmetika Carl’s či Trebitsch Whisky, kteří pomáhají s propagací. Dále jsou v podpoře využívána lokální média, sociální sítě a influenceři. „Neplánujeme žádnou velkou mediální kampaň, na to se chystáme až příští rok. Kapacita Grandhotelu Pupp je poměrně omezená a je pro nás v danou chvíli vhodnější se snažit zájemce o Top Fashion Week přilákat ,individuálně‘ než mít díky velké kampani hodně zájemců, na které by nezbylo místo,“ doplňuje Tylinger.

-stk-