Kurýrní služba DoDo expanduje do Brna

pátek, 9. srpna 2019, 13:10 Aktuality, Retail MediaGuru

Kurýrní služba Dodo je nově dostupná i v Brně. V pilotním provozu jsou její kurýři k dispozici pouze ve všední dny.

Kurýrní služba nabízí rozvoz nyní i v Brně. Zdroj: DoDo

Kurýrní služba nabízí rozvoz nyní i v Brně. Zdroj: DoDo

Startup DoDo, poskytující kurýrní služby v Praze začíná nabízet osobního kurýra nově v rámci pilotního provozu i v Brně. Zákazníci si ho mohou objednat skrze Facebook Messenger, přes live chat na webu služby, případně pomocí klasické SMS. V pilotním provozu budou kurýři k dispozici ve všední dny od 8 do 16 hodin. V oblasti B2B bude DoDo v Brně nově zajišťovat logistiku pro Bageterii Boulevard, SynotTip a Aktin.cz. Dosud v Brně kurýři DoDo v rámci B2B modelu rozváželi objednávky pro řetězec KFC.

„V Brně dlouhodobě registrujeme zájem o naše služby a očekáváme, že zde bude mít DoDo úspěch. Monitorujeme i možnosti růstu do dalších krajských měst a nevylučujeme ani zahraniční expanzi našich chytrých kurýrů,“ komentuje vstup do Brna Martin Marek, Managing Director DoDo.

Aktuálně má zaměstnává služba více než 400 kurýrů a provozuje flotilu čítající přes 300 aut, 95 % využívaných automobilů má pohon na CNG. Zároveň zavedla pěší kurýry a cyklokurýry.

Za rok 2018 vykázala kurýrní služba meziroční růst více než 500 % a obrat dosáhl 60 milionů korun. DoDo chce zároveň dále zvyšovat počet odbavených zásilek, který v minulém roce dosáhl téměř půl milionu. K doručení svého zboží ji využívají obchody jako Mall.cz, Comgate, Datart, iStyle, Urbanlux a další. Kurýři DoDo také rozvážejí fast food občerstvení společností KFC, Pizza Hut nebo Bageterie Boulevard.

-zue-