Na základě zájmu zákazníků jde Rohlik.cz do Prostějova

středa, 14. srpna 2019, 17:00 Aktuality, Retail MediaGuru

Rohlik.cz začne rozvážet v Prostějově na základě zájmu samotných zákazníků.

Rohlík vyzval zákazníky, ať pošlou alespoň 2000 emailů a začne u nich rozvážet, Prostějov to splnil za pět dní, zdroj: Rohlik.cz.

Rohlík vyzval zákazníky, ať pošlou alespoň 2000 emailů a začne u nich rozvážet, Prostějov to splnil za pět dní, zdroj: Rohlik.cz.

E-shop Rohlik.cz začíná rozvážet nákupy v Prostějově. Tuto destinaci si zvolil na základě zájmu tamních zákazníků, kteří mu poslali 2 000 e-mailových adres, což byla podmínka pro výběr nové lokality. „Zájem obyvatel z Prostějova nás velmi překvapil a předčil naše očekávání,“ říká Marek Haller, marketingový ředitel Rohlik.cz.

V minulém týdnu zveřejnil e-shop na svých sociálních sítích výzvu, pokud se podaří od místních lidí sehnat do 20. srpna minimálně 2 000 e-mailových adres, začne rozvážet právě v Prostějově. Požadovaný počet se podařil vybrat už za pět dní.

První nákupy si budou moci zákazníci objednávat od středy 14. srpna. Po Praze, Brně, Olomouci, Plzni, Hradci Králové, Pardubicích, Liberci a přilehlém okolí velkých měst expanduje tedy e-shop do další lokality.

Online supermarket plánuje začít spolupracovat v tomto regionu jižní Moravy s lokálními dodavateli. „V současné době odebíráme pečivo od Rašnerovy pekárny, která je poblíž města. Už dopředu jsme v jednání s místními dodavateli z Prostějova, například s uzenářem Makovcem,“ dodává Marek Haller.

Rohlik.cz si tímto způsobem otestoval nový postup, se kterým se bude snažit dostávat do dalších lokalit. V dohledné době plánuje oslovit podobnou výzvou další město v České republice. Nákupy až domů plánuje rozvážet deset kilometrů od Prostějova.

-zue-