Petr Matějček odchází z čela časopisu Elle

pondělí, 19. srpna 2019, 14:25 Tisk, Lidé MediaGuru

Magazín Elle bude mít nové vedení. Z čela redakce odchází Petr Matějček.

Petr Matějček, foto: Burda International CZ

Petr Matějček, foto: Burda International CZ

Na postu šéfredaktora Elle končí Petr Matějček, který titul řídil poslední rok a čtvrt jako vůbec první muž v čele tuzemské verze tohoto módního časopisu. Matějček odchází po vzájemné dohodě, potvrdila MediaGuru.cz generální ředitelka vydavatelství Burda International CZ Petra Fundová.

Matějčkovu pozici zatím zaujme někdo ze stávajících redaktorů Elle, o výběru nové šéfredaktorky nebo šéfredaktora vydavatelství teprve rozhodne. Poté ale bude muset jmenování posvětit francouzský poskytovatel licence.

Petr Matějček převzal vedení Elle loni v květnu. Před příchodem do Elle zastával post šéfredaktora lifestylového magazínu Hospodářských novin Proč ne?!. V minulosti působil i v týdeníku Euro nebo na serveru Česká pozice. V Německu pracoval pro časopisy Stern a Euro am Sonntag a přispíval také do německé mutace časopisu Vanity Fair. Spoluzaložil jeden z nejvýraznějších módních blogů v Německu nazvaný Dandy Diary. Vystudoval Akademii módy a designu v Mnichově.

Čtenost magazínu Elle v prvním letošním pololetí představovala 139 tisíc čtenářů, což bylo o 5 % méně než ve stejném období o rok dříve. V průměru se každý měsíc letos v pololetí prodávalo 23 tisíc tištěných kopií.

-mav-