R2B2: Formát mobilní viněta má nadprůměrné CTR

čtvrtek, 29. srpna 2019, 15:00 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Nejnovější formát, který společnost R2B2 začlenila do standardního programatického nákupu ve své síti, dosáhl podle R2B2 nadprůměrných výsledků.

Mobilní viněta, zdroj: R2B2

Mobilní viněta, zdroj: R2B2

Společnost R2B2 začlenila do svého programatickéh nákupu nový formát – tzv. mobilní vinětu. Od letošního června je možné ji zakoupit u digitálních médií, která se zapojila do pilotního provozu. Vinětu si lze představit jako další obsah, který je vložen mezi redakční stránky. Návštěvník si ji prohlédne právě mezi proklikem z jedné redakční stránky na druhou. V případě zájmu má možnost odskočit přímo na cílovou stránku reklamní kampaně. Viněta se zobrazuje přes celou mobilní obrazovku, a proto se nemusí dělit o diváckou pozornost s jiným obsahem.

Společnost zároveň uvedla, že hodnoty naměřené během prvního měsíce provozu byly překvapivé. Podle studie agentury Taste Sun dosáhla míra prokliku (CTR) u viněty přes 10 %, a to údajně při zachování standardních kvalitativních parametrů (např. bounce rate). Agentura zároveň doporučuje využívat tento formát zejména v akvizičních kampaních.

Zdroj: R2B2

„Viněta dosahuje vysokého výkonu ihned po nasazení, což není jinak u novinek zdaleka samozřejmostí. Vděčíme za to pokročilému RTB ekosystému, který se u nás daří poslední roky budovat,” uvedl František Bauma, Head of Product Development ze společnosti R2B2.

Díky programatickému nákupu je možné tento formát přímo propojit s jakoukoliv kampaní a při cílení využít datovou nabídku.

Infografiku k výsledkům mobilní viněty si můžete stáhnout níže.

-mav-