Zalando testuje prodejnu second-handu Zircle

středa, 28. srpna 2019, 12:00 Aktuality, Retail MediaGuru

Zalando spustilo v domovském Německu novou značku Zircle, za níž se skrývá kamenný obchod se zbožím z druhé ruky.

Logo nové značky Zalanda, zdroj: Matzilla.de

Logo nové značky Zalanda, zdroj: Matzilla.de

Německý e-shop s módou Zalando, jež od loňska působí i na českém trhu, testuje u sebe doma kamenný obchod se zbožím z druhé ruky pod novou značkou Zircle. Za jejím názvem se skrývá spojení Zalando a Circle, odkazující na cirkulární ekonomiku.

Zircle je dalším krokem ve snaze Zalanda přispět k prodloužení životního cyklu oblečení, bot a doplňků. Již dříve spustil e-shop aplikaci Zalando Wardrobe, přes kterou mohou zatím jen německé zákaznice prodávat zboží, které už nechtějí samy nosit. Nyní tedy otevřel v Berlíně kamenný obchod, který nabízí výhradně kousky od uživatelů zmíněné aplikace. „Cílem tohoto experimentu je přijít na to, jak offline prodej second hand kousků funguje pro Zalando a zjistit, zdali můžeme oslovit nové zákazníky. Na základě těchto poznatků můžeme následně vyhodnotit, co je pro naše zákazníky nejlepší a zdokonalit jejich zážitek z nákupu,“ vysvětluje ve svém tiskovém prohlášení Zalando.

Kromě potenciálu cirkularity si Zalando testuje i propojení online a offline prodeje. „Naše nejdůležitější know-how se týká a nadále bude týkat online podnikání, v určitých oblastech jsme si ale vědomi významu offline aktivit. Budoucnost fashion commerce si proto představujeme jako takovou inteligentní síť, která kombinuje to nejlepší z obou světů (offline i online obchodu),“ dodává Zalando.

Na českém trhu aplikace Zalando Wardrobe ani značka Zircle zatím nejsou dostupné. Pokud však budou obě služby úspěšné, dá se předpokládat, že se rozšíří i na další trhy kromě Německa.

-stk-