Zonky má náborovou kampaň, chce postavit ženský IT tým

úterý, 6. srpna 2019, 17:35 Aktuality, Reklama MediaGuru

Online služba zaměřená na sdílené půjčky a investování hledá téměř desítku nových žen.

Zdroj: Zonky

Zdroj: Zonky

Tuzemský fintech Zonky spustil  náborovou kampaň s cílem vytvoření prvního čistě ženského IT týmu. Online služba zaměřená na sdílené půjčky a investování hledá skoro desítku nových žen na pozici vývojářek, testerek, scrum masterek nebo projektových manažerek.

„Naším cílem, kromě vybudování skvělého genderově nevyváženého týmu, je alespoň malé vyvrácení všech těch úmorných společenských stereotypů a předsudků, že ženy se v IT oborech nedokáží uplatnit,“ říká šéf HR v Zonky Ondřej Šnejdrla

Dnes se o provoz fintechu Zonky stará přes dvě stovky zaměstnanců. Čtyřicet procent z nich tvoří ženy. V IT oddělení Zonky je ale situace  odlišná. Žen tu zatím pracují jen čtyři procenta.

„Věříme, že nám větší počet žen v Zonky přinese nový pohled na věc a jsem také přesvědčen, že takováto diverzita podpoří i týmového ducha,“ říká Stanislav Filipčík, šéf IT v Zonky.

Náborovou kampaň Zonky podpoří prostřednictvím OOH a reklamy na sociálních sítích. Kompletní přehled otevřených pracovních pozic v Zonky najdete zde.

-mav-