ZOOT otevírá první prodejnu v obchodním centru

úterý, 27. srpna 2019, 11:05 Aktuality, Retail MediaGuru

ZOOT začíná budovat síť kamenných prodejen. První otevírá v obchodním centru Černý Most.

ZOOT otevírá první prodejnu na Černém Mostě, foto: ZOOT.

ZOOT otevírá první prodejnu na Černém Mostě, foto: ZOOT.

Online obchod s módou ZOOT začíná s budováním sítě kamenných prodejen. První otevřel v pondělí 26. srpna v obchodním centru Černý Most. Na prodejny se změní i všechny dosavadní Výdejny radosti, první vlašťovkou je pražská pobočka u metra Budějovická. Posílení prezence v kamenném retailu je plánováno po celé republice.

„V podobném duchu jako prodejnu v Centru Černý Most chceme předělat i stávající známé Výdejny radosti. Pořád si zde zákazníci budou moci vyzvedávat online objednávky, přičemž budou moci vybírat i z nabídky zboží na místě. V prodejnách narazí především na nejprodávanější zboží na ZOOTu,” přibližuje současný ředitel společnosti Lukáš Uhl.

Pilotní prodejna představí na ploše 270 m2 oblečení a doplňky od zhruba 50 z 200 značek, které má ZOOT v nabídce. Nejšířeji bude zastoupena dámská sekce a home, kam spadají nejrůznější bytové doplňky a podobně. Z jednotlivých značek ZOOT v kamenném obchodě uvede Dorothy Perkins, Only, Jacqueline de Yong, Vero Moda nebo také Vila. „Z našich dat vidíme růst udržitelné kategorie eko-bio-fér, kterou postupně navyšujeme v celkovém nákupu. V obchodě budeme mít dokonce svůj speciální koutek, a to hned u mechového loga,” popisuje Robert Vojáček, ředitel růstu společnosti.

Zásobování na prodejně bude probíhat dvakrát denně, díky čemuž budou dodány online objednávky do obchodu ještě týž den. Obsluhovat bude proškolený personál, který bude zákazníkům připraven poradit a pomoci.  

Po vizuální stránce bude prodejna ZOOT laděna do korporátních barev, tedy do žluté, černé a bílé. Interiéru budou dominovat dřevěné prvky a také stojany se štendry ve tvaru písmene Z. Prostředí doplní mech a pokojové rostliny od Haenke. Za návrhem interiérů stojí Radim Sokolář, Martin Koons a Max interiér.

Interiér pracuje s korporátními barvami, dřevem a mechem, foto: ZOOT.

Interiér pracuje s korporátními barvami, dřevem a mechem, foto: ZOOT.

Prostředí prodejny ZOOT doplňují prvky z mechu, foto: MediaGuru.cz.

Prostředí prodejny ZOOT doplňují prvky z mechu, foto: MediaGuru.cz.

Oblečení visí mimo jiné i na stojanech ve tvaru Z, foto: ZOOT.

Oblečení visí mimo jiné i na stojanech ve tvaru Z, foto: ZOOT.

Do budoucna chce ZOOT s podobnými kroky pokračovat. „Během několika měsíců budeme schopni vyhodnotit fungování této prodejny. To nám ukáže, na jaká místa a s jakým sortimentem se nadále orientovat,” podotýká Uhl s tím, že je přesvědčen, že klasické prodejny budou úspěšné a rentabilní. Opírá se přitom o příklad pražské výdejny u metra Budějovická, která začala po zaplnění zbožím rychle fungovat jako klasický obchod schopný si vydělat na svůj vlastní provoz.

Více o plánech ZOOTu se můžete dočíst v našem nedávném článku.

-stk-