Aktuálně.cz redesignoval své webové stránky

úterý, 10. září 2019, 15:30 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Po téměř pěti letech přistupuje Aktuálně.cz k redesignu svých webových stránek.

Nová home page Aktuálně.cz, zdroj: Economia

Nová home page Aktuálně.cz, zdroj: Economia

Zpravodajský web Aktuálně.cz redesignoval své webové stránky. Cílem je nabídnout přehlednější web, rychlejší načítání obsahu na desktopových zařízeních a mobilech. Poslední úprava portálu se uskutečnila v roce 2015. „Redesign je pro nás součástí širší snahy posunout web Aktuálně.cz blíže k současným online trendům, zviditelnit tuto značku a více komunikovat se čtenáři,“ říká Josef Pazderka, šéfredaktor Aktuálně.cz.

„Web by měl nyní lépe prezentovat unikátní obsah a breaking news,“ dodala Lucie Bačíková, produktová manažerka Aktuálně.cz.

Detail článku na webu Aktuálně.cz, zdroj: Economia

Detail článku na webu Aktuálně.cz, zdroj: Economia

„Jedním z požadavků na nový design bylo zásadní zpřehlednění informací. Čtenáři by se měli na stránce zorientovat na první pohled. Dalšími body redesignu bylo navrhnout efektivnější umístění reklamy, zajistit doporučování souvisejících videí a najít na homepagi trvalé místo pro unikátní články,“ dodává tvůrce návrhu designu webu Jakub Goldmann ze společnosti Švejda Goldmann.

Podle srpnových dat průzkumu návštěvnosti NetMonitoru představovala měsíční návštěvnost Aktuálně.cz více než 3 mil. reálných uživatelů. V kategorii zpravodajství jde o čtvrtý nejnavštěvovanější web českého internetu.

-mav-