Aplikace NewtonOne umožní monitorovat sociální média

středa, 11. září 2019, 16:15 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Zájem firem a institucí o mediální analýzy každým rokem roste přibližně o deset procent, proto Newton Media rozšiřuje monitoring o sociální média.

Zdroj: Newton Media

Zdroj: Newton Media

Newton Media uvádí novou aplikaci NewtonOne pro monitoring a analýzu sociálních médií. Monitoring sociálních médií tím rozšiřuje klasický monitoring médií, který firma zákazníkům poskytuje. 

„Reputace v sociálních médiích je dnes klíčovou součástí mediální image. Redakční obsah médií poskytuje přehled o tom, jak se o značce nebo instituci vyjadřují novináři nebo aktéři veřejného života. Sociální média tento přehled doplňují o hlas veřejnosti – promítají se tu názory a zkušenosti zákazníků, voličů i vlivných osobností veřejné debaty,“ říká vedoucí týmu sociálních médií Newton Media Alena Zachová.

Nový modul pro monitoring sociálních médií zahrnuje data z nejužívanějších sociálních médií: Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, recenze, diskuse, blogy a fóra. Klienti je teď naleznou na jednom místě s dalšími funkcemi a možností sledovat i klasická média (TV, rozhlas, tisk a internet). Díky monitoringu sociálních médií mají experti komunikace získat přehled o komunikaci cílových skupin a široké veřejnosti v sociálních médiích. Sledovat lze také komunikaci konkurence a další relevantní témata. V aplikaci mohou experti také sledovat, jak se mediální komunikace přelévá z tradičních médií do těch sociálních a naopak.

-mav-