Banka Creditas uvádí produkty pro děti

neděle, 22. září 2019, 08:05 Aktuality, Reklama MediaGuru

Banka Creditas uvádí dva nové produkty určené dětem. Komunikuje je direct mailem a kampaní na sociálních sítích.

Zdroj: FB Creditas

Zdroj: FB Creditas

Banka Creditas uvádí od poloviny září dva nové účty pro děti – Richee účet Junior a Spoření Richee Junior. Běžný účet je určen dětem ve věku 6 až 17 let, spořicí již od narození. Rodiče budou mít přes internetové bankovnictví či mobilní aplikaci přehled o tocích a nastavovat limity.

Nové produkty pro děti nastavovala Banka Creditas na základě průzkumu u 200 dětí ve věku 6 až 17 let. Vyplynulo z něj, že pro 82 % dětí je klíčové ovládání přes mobil. Další důležité vlastni jsou pro ně výběry všude zdarma (91 %), dobrý úrok (84 %) či grafické přehledy (83 %). „V rámci přípravy nových dětských produktů jsme si zmapovali, co je pro děti a teenagery důležité. Trochu nás překvapilo, že dávají přednost racionálním vlastnostem, jako je úrok či poplatky, zatímco možnost vlastního nastavení je pro ně méně významná,“ říká ředitelka produktů a projektů Banky Creditas Ivana Pícková. 

Vedení účtu i výběry z bankomatů jsou tak všude po světě zdarma, ovládání je přes mobilní aplikaci a internetové bankovnictví a možné je platit i přes Google Pay, Garmin Pay, brzy přibude také Apple Pay. U spořicího účtu je úrok 1,8 % p. a. bez omezení výše vkladu. Náhled do něj mohou mít třeba i prarodiče. 

Až 74 % respondentů také uvedlo, že by uvítalo slevy například u McDonald’s nebo BubbleTea. „To nás vede k tomu, že bychom do budoucna uvažovali i o jistém druhu partnerského programu,“ prozradila Lucie Brunclíková, ředitelka komunikace a marketingu. Program by mohl mít také formu edukativní hry, kde si za spoření děti sbírají body a za ně by mohly nakupovat u partnerských podniků. 

Nové produkty podpoří letos jen direct mail, který bude cílit na stávající klienty banky, tedy rodiče, kteří mohou účet založit pro své děti. Dále bude probíhat komunikace na sociálních sítích. Součástí podpory je soutěž o roční kapesné, iPhone a další ceny. V příštím roce by měl přibýt i online, kde by chtěla banka oslovit také teenagery.

Klíčový vizuál k oslovení rodičů dětí, zdroj: Creditas

Klíčový vizuál k oslovení rodičů dětí, zdroj: Creditas

Klíčový vizuál cílící na teenagery, zdroj: Creditas

Klíčový vizuál cílící na teenagery, zdroj: Creditas

-stk-