ČT zařadí desátou řadu StarDance od soboty 12. října

úterý, 10. září 2019, 11:00 TV MediaGuru

Česká televize zařazuje do sobotního večerního vysílání avizovanou desátou řadu pořadu StarDance.

StarDance 2019, foto: Česká televize

StarDance 2019, foto: Česká televize

Česká televize zahájí vysílání jubilejní desáté řady taneční reality StarDance od soboty 12. října 2019. Termín zahájení a kompletní složení tanečních párů představila na úterní tiskové konferenci.

Složení poroty se od loňského roku změnilo, nově v ní usednou Richard Genzer a Jan Tománek, dalšími porotci jsou tradičně Tatiana Drexler a Zdeněk Chlopčík. Moderátory nadále zůstávají Tereza Kostková a Marek Eben.

Součástí desáté řady budou i tematické večery a chybět nebude ani tradiční benefiční díl pro Centrum Paraple se Zdeňkem Svěrákem v roli pátého porotce.

„StarDance patři mezi nejdéle vysílané zábavní formáty nejen na českých televizních obrazovkách, ale i v zahraničí, před pár dny například na domovské BBC One odstartovala již sedmnáctá sezóna a zájem o ni je stále obrovský. I Česká televize neustále pracuje na vývoji tohoto pořadu. Letos kromě nových osobností nabídne divákům i zcela novou desítku tanečních profesionálů. A nové budou i tematické večery. Věnovány budou nejznámějším pohádkovým melodiím, oslavě třiceti let svobody nebo písním Karla Gotta, který letos oslavil životní jubileum. Zajímavé jistě bude i to, že podobu jednoho kola ovlivní samotní porotci, kteří budou v roli mentorů působit na vystoupení párů,“ uvedl generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Soutěžící v pořadu StarDance 2019

  • Gabriela Koukalová a Martin Prágr
  • Jakub Vágner a Michaela Nováková
  • Karel „Kovy“ Kovář a Veronika Lišková
  • Matouš Ruml a Natálie Otáhalová
  • Mirek Hanuš a Adriana Mašková
  • Nora Fridrichová a Jan Kohout
  • Ondřej „Xindl X“ Ládek a Markéta Dostálová
  • Radka Třeštíková a Tomáš Vořechovský
  • Tonya Graves a Michal Bureš
  • Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička.

Příchodem StarDance se v sobotním večerním vysílání konkurence zvyšuje. Komerční Nova vysílá v tomto čase reality show Tvoje tvář má známý hlas a Prima zase svůj vlajkový seriál Temný Kraj.

StarDance patří k diváckému taháku ČT – sledovanost pořadu je nadprůměrná a obvykle obsazuje nejvyšší příčky v sobotním prime-timovém vysílání.

Loňskou devátou řadu sledovalo na obrazovkách České televize v průměru 1,48 mil. diváků starších 15 let při podílu 36,4 %. Nejsledovanějším dílem byl finálový večer, který zhlédlo 1,7 mil. diváků. ČT loni vysílala pořad od poloviny října do poloviny prosince. 

Detaily k desáté řadě si můžete prohlédnout v dokumentu níže.

-mav-