Dr.Max vstupuje s vlastní značkou do pánské dermokosmetiky

úterý, 10. září 2019, 07:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Lékárny Dr.Max rozšiřují řadu své značky Nuance o pánskou dermokosmetiku.

Nová pánská dermokosmetika značky Nuance, zdroj: Dr.Max

Nová pánská dermokosmetika značky Nuance, zdroj: Dr.Max

Tři roky po uvedení značky dámské pěstící dermokosmetiky Nuance přidává Dr.Max i řadu pro muže. Reaguje tak na trend rostoucího zájmu mužských spotřebitelů o péči o své tělo.

Sortimentní skladba pánské řady má odrážet kosmetické potřeby muže po celý den. Obsahuje energizující ranní gel, čistící gel, after-shave elixír a noční reparační krém. K dostání budou exkluzivně jen v síti lékáren Dr.Max. 

„Při výrobě všech produktů Nuance je naším hlavním partnerem francouzská společnost Alban Muller, která je velmi respektovaná pro kvalitu toho, co dodává,“ říká Miloslav Kupček, jenž má rozvoj značky Nuance na starosti. Rodinná firma Alban Muller se specializuje na rostlinné esence a spolupracuje například se značkami l´Oréal, Yves Rocher, Estée Lauder, Lancôme či Sisley.

Lékárny Dr.Max na vlastní značky velmi spoléhají. Loni tvořily téměř 8% podíl celkového obratu, a to částkou 1,47 mld. korun. Kromě Nuance patří mezi privátní značky také  sluneční kosmetika Equilibria a značka Dr.Max, jež dnes zahrnuje přes sedm stovek produktů, přičemž na českém trhu je v prodeji asi polovina z nich. Nejprodávanější jsou minerály, probiotika, dermokosmetika a sezónní produkty. „S privátní značkou zvažujeme prakticky každou možnou kategorii. Limituje nás jen kvalita dodavatelů,“ řekl na jarní tiskové konferenci Daniel Horák, generální ředitel společnosti Česká lékárna holding, pod kterou lékárenská síť spadá. Minulý rok byl pod touto privátní značkou uveden i první produkt na předpis.

-stk-