Economia posílila roli představenstva, přicházejí Černá a Matějů

úterý, 24. září 2019, 10:25 Tisk, Lidé MediaGuru

Economia nebude obsazovat post CEO, místo toho posílila roli představenstva. Do toho přicházejí Lenka Černá a Jan Matějů.

Lenka Černá, Jan Matějů, foto: Economia

Lenka Černá, Jan Matějů, foto: Economia

Lenka Černá a Jan Matějů jsou novými členy představenstva mediálního domu Economia. Mají se podílet na strategii transformace a nastartování růstu Economie.

„Strategie Economie je jasná. Naše síla a největší přidaná hodnota je schopnost vyrábět kvalitní obsah. S tím musí souviset všechno, co ve firmě děláme a dělat budeme. Co však potřebujeme změnit k tomu, abychom byli byznysově úspěšnější, je lépe reagovat na nové obchodní příležitosti, technologické trendy a v neposlední řadě očekávání čtenářů, kde a jak se chtějí k obsahu dostávat,“ říká o strategii Zuzana Řezníčková, předsedkyně představenstva Economie.

Economia se rozhodla neobsazovat pozici CEO, odpovědnosti výkonného ředitele byly převedeny na představenstvo. „S tímto rozhodnutím jsme zároveň začali hledat nové členy, kteří by výrazně obohatili naše know-how,“ doplňuje Zuzana Řezníčková.

Předsedkyní představenstva je Zuzana Řezníčková, dále v ní vedle Lenky Černé a Jana Matějů zasedají Michal Brejcha a Monika Zahálková.

Lenka Černá je členkou správní rady Transparency International Česká republika a také spoluzakladatelkou a předsedkyní správní rady Ústavu nezávislé žurnalistiky, jehož součástí je i projekt Hlídací pes. Vedle toho bude do konce září působit ve vydavatelství Vltava Labe Media na pozici ředitelky divize Annonce.

Jan Matějů byl v uplynulých letech CEO společnosti DámeJídlo.cz. Dříve působil na seniorních manažerských pozicích ve společnostech Pivovary Staropramen, Telefónica Germany nebo Telefónica Czech Republic.

-mav-