Effie hlásí historicky nejvyšší počet přihlášek

pátek, 6. září 2019, 15:25 Aktuality, Reklama MediaGuru

Celkem 91 přihlášek přišlo do letošního ročníku soutěže Effie, zapojilo se do ní i šest klientů a 14 agentur mimo AKA.

Zdroj: AKA

Zdroj: AKA

Historicky nejvyšší počet přihlášek přišel do letošního ročníku kreativní soutěže Effie. Celkem se jedná o 91 přihlášek, mezi nimiž figuruje v roli přihlašovatele i šest klientů a 14 agentur mimo Asociaci komunikačních agentur (AKA), jež soutěž organizuje. Pro srovnání loni přijala 55 přihlášek, dosavadní rekord představovalo 65 přihlášek z roku 2017.

AKA letošní ročník rozšířila o novou hlavní kategorii „Dlouhodobé budování značky“, v níž se sešlo šest přihlášek. Novinkou jsou také tři průřezové kategorie zaměřené na content, direct marketing a aktivaci. Nejsilněji je obsazena kategorie Malý rozpočet (19). Dalšími silnými kategoriemi jsou Potraviny (14), Spotřební zboží (12) a Finanční služby (11). Popelkou letos není ani kategorie kampaní veřejné správy se sedmi pracemi.

Ještě před zasedáním poroty zkoumají výzkumné agentury SIMAR průkaznost dat, která dokládají výsledky kampaní. Až 40 prací má nejvyšší hodnocení a pouze dvě musejí na argumentaci ještě zapracovat. V říjnu proběhne první kolo hodnocení, které stanoví shortlist.

Výsledky budou vyhlášeny 6. listopadu večer v kině Lucerna, jemuž bude předcházet dopolední Effie konference. Novinkou bude také rozhodnutí o Grand Prix, které se odehraje v závěru večera přímo před zraky přítomných.

-stk-