H&M začne testovat prodej externích značek

středa, 18. září 2019, 13:45 Aktuality, Retail MediaGuru

H&M chce začít prodávat ve svých prodejnách i značky mimo portfolio skupiny. Jde tak proti online retailerům, jako je Zalando.

Zdroj: H&M

Zdroj: H&M

Švédská oděvní skupina H&M tento týden oznámila, že začne ve svém řetězci H&M testovat prodej externích značek a produktů. Potvrdila tak informaci serveru Breakit.se, jenž upozornil na náborový inzerát na vedoucího externích značek.

Jedná se tak o významnou změnu strategie 72letého řetězce, jenž doposud spoléhal jen na vlastní značky. Cílem je především přilákat k řetězci nové zákazníky. Ukazuje to mimo jiné, že si švédský hráč čím dál více uvědomuje konkurenci v podobě online multibrandových obchodů typu Zalando, About You nebo Atos.

Byť jsou externí značky pro H&M relativní novinkou, neplatí to pro ostatní značky z portfolia skupiny – Weekday, &Other Stories nebo Arket si tento krok už vyzkoušely. Navíc jak připomněl Nils Vinge, jenž je v H&M zodpovědný za vztahy s investory, i samotné H&M nabízelo historicky například kosmetiku externí značky či džíny Levi’s.

Novinka bude v H&M testována zatím online a na několika vybraných trzích. Na kterých přesně a v jakém měřítku, však zatím známo není.

-stk-