Henkel hlásí personální změny v čele společnosti

úterý, 17. září 2019, 17:45 Aktuality, Marketing, Lidé MediaGuru

Generálním ředitelem Henkel ČR se stává Roman Kýr, ředitelkou divize Beauty Care Karolina Markiewicz-Kuskowska a manažerkou marketingu Laundry a Home Care Jana Očadlíková.

Do čela Henkel ČR nastupuje Roman Kýr, divizi Beauty Care vede Karolina Markiewicz-Kuskowska, marketing divize Laundry & Home Care Jana Očadlíková, zdroj: Henkel ČR.

Do čela Henkel ČR nastupuje Roman Kýr, divizi Beauty Care vede Karolina Markiewicz-Kuskowska, marketing divize Laundry & Home Care Jana Očadlíková, zdroj: Henkel ČR.

Novým generálním ředitelem Henkel ČR se 1. září stal Roman Kýr, dosavadní ředitel divize Laundry and Home Care ČR/SR. V čele společnosti nahrazuje Aleše Malenku, který ze společnosti odešel ke konci srpna letošního roku. Od stejného data se pozice ředitelky divize Beauty Care pro český a slovenský trh ujala Karolina Markiewicz-Kuskowska, která zastávala pozici manažerky marketingu v Henkel Polska. Do pozice manažerky marketingu divize Laundry and Home Care byla jmenována Jana Očadlíková.

Roman Kýr bude v pozici generálního ředitele vedle vedení divize Pracích a čisticích prostředků pro Českou a Slovenskou republiku zodpovědný také za celou českou pobočku společnosti Henkel. Kariéru ve společnosti Henkel odstartoval v roce 2001 jako Key Account Manager, později zastával další role v rámci marketingu, obchodu a category managementu. V roce 2014 v rámci programu Job Rotation odešel do srbské pobočky společnosti Henkel, kde tři roky vedl divizi Pracích a čisticích prostředků se zodpovědností za Srbsko, Černou Horu, Makedonii a Albánii. Od roku 2017 je zpět v České republice. „Budoucnost vidím především v úspěšné digitalizaci a podpoře trvale udržitelných technologií,“ říká ke svému jmenování Roman Kýr.

Karolina Markiewicz-Kuskowska nastoupila do česko-slovenského Henkelu po šestiletém působení v Henkel Polska, kde se ze Senior Group Key Account Managera vypracovala na pozici marketingové manažerky se zodpovědností za strategické směřování a budování značek spadajících do portfolia divize Beauty Care. Předtím pracovala 12 let pro společnost Colgate Palmolive.

Jana Očadlíková se chce ve své nové funkci zaměřit na další posílení značek, hledání nových příležitostí pro růst, včetně oblasti udržitelnosti. Dříve působila od roku 2016 ve vídeňské centrále Henkel CEE, nejdříve ve vedení kategorie prostředků na mytí nádobí, později celé kategorie čističů pro domácnost. Ve společnosti Henkel pracuje od roku 1996. Vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze.

-stk-