Kaufland uvádí K-Jarmark, novou vlastní značku

úterý, 24. září 2019, 14:35 Aktuality, Retail MediaGuru

Kaufland dává na trh novou vlastní značku K-Jarmark. Nabízí zatím 56 produktů výhradně od českých výrobců. Do konce roku 2020 jich plánuje mít až 200.

Do konce roku chce Kaufland nabídnout až 85 produktů pod značkou K-Jarmark. Zdroj: Kaufland

Do konce roku chce Kaufland nabídnout až 85 produktů pod značkou K-Jarmark. Zdroj: Kaufland

Obchodní řetězec Kaufland představuje novou privátní značku s názvem K-Jarmark. Veškeré produkty, které pod ní bude nabízet, pocházejí od českých výrobců.

Nabídne pod ní mléčné produkty (mléko, jogurty, tvaroh, smetana), pečivo (špaldový chléb), uzeniny (salámy a špekáčky) nebo minerální vody. Aktuálně je v sortimentu 56 výrobků, do konce roku 2019 by měl počet stoupnout na zhruba 85 výrobků. Do konce roku 2020 by pak mělo být ale v nabídce přes 200 výrobků. Sortiment bude postupně zahrnovat lahůdky, pečivo, uzeniny, maso, drůbež, sladkosti, hotová jídla, sirupy, knedlíky, vejce, konzervované potraviny nebo zmrzlinu a časem i ovoce a zeleninu.

Výrobky jsou značeny jednoduchým logem, kterému dominují tradiční národní lipové listy. Logo vznikalo asi půl roku ve spolupráci s agenturou Carrot Enterprises. Specifickou formou pečetě na obalu Kaufland oficiálně sděluje, kdo produkt vyrobil. Slovo Jarmark pak má logicky navodit představu místa pro setkávání lidí za účelem nákupu zboží.

„Všechny výrobky nové značky podléhají přísným normám a pravidlům. Týkají se nejen receptur, surovin, technologických postupů ale i obalů," uvádí Martina Bočanová, která vede oddělení vlastních značek v Kauflandu. Výrobci zařazení pod značku musí splňovat platné certifikace výrobních provozoven a úspěšný audit řetězce. Dodržování receptur je pravidelně kontrolováno laboratorními testy a ochutnávkami. Některé produkty mají i pečeť České cechovní normy.

Nápad na tuto privátní značku vznikl v roce 2018, v lednu 2019 pak řetězec registroval ochrannou známku. Od té doby probíhala výběrová řízení a v květnu 2019 byl uveden první výrobek Hanácká kyselka. Dalšími dodavateli jsou Olma, která garantuje použití českého mléka, dále Hollandia, LE&CO.  Výrobci, se kterými firma jedná a jejichž produkty zahrne v nejbližší době jsou Chodura, Alimpex, United Bakeries, Japek, Raciola nebo Krahulík.

Kaufland nabízí celkem 38 vlastních značek (cca 15 tisíc položek), které momentálně tvoří 20 % z celkového obratu. Přidával nové především v posledních dvou letech.

Kaufland K-Jarmark

Kampaň na podporu novinky běží od 18. září v letáku a v instore médiích. Následně bude Kaufland značku podporovat v celkovém mediamixu, kdy od 16.října začne další vlna, značku podpoří TV spot, inzerce ve vybraných časopisech a v rádiích.

-zue-