Lidl nabízí vlastní veganský burger, brzy ho zařadí i v ČR

sobota, 7. září 2019, 08:05 Aktuality, Retail MediaGuru

Lidl začal v Německu nabízet veganské burgery a další produkty bez masa pod vlastní značkou. V ČR se objeví brzy také.

Zdroj: web Lidl.de

Zdroj: web Lidl.de

Lidl aktuálně nabízí v Německu novinku – bezmasé produkty jako burgery a mleté maso pod vlastní značkou „Next Level Meat“.  O zařazení nové privátní značky do nabídky uvažuje obchodní řetězec i na českém trhu. „Výrobky pod touto značkou v sortimentu aktuálně nemáme, do budoucna bychom je však našim zákazníkům rádi nabídli v rámci některé z akčních nabídek. O přesném termínu budeme případně informovat přímo v letáku,“ uvádí na dotaz MediaGuru Zuzana Holá, tisková mluvčí řetězce.

Lidl následuje současný trend, kdy již v květnu a červnu zahrnul do své nabídky kalifornskou značku alternativního masa Beyond Meat velkoobchod Makro a online supermarkety Rohlik.cz a Košík.cz. Nabízí řetězec mexického rychlého občerstvení Burrito loco a některé restaurace.

Němečtí zákazníci podle slov vedení řetězce na produkty údajně reagují velmi pozitivně. Lidl proto chystá další rozšíření řady. Původně si ale řetězec vysloužil kritiku za balení v plastových vaničkách, proto jsou nyní výrobky k dostání již v recyklovatelných obalech.

Podobně na oblíbenost veganské stravy reaguje i další diskontní řetězec Aldi, který začal nabízet bezmasé produkty „Wonder Burger“. Kategorii alternativních mas chtějí obsadit i další firmy, v březnu letošního roku uvedlo Nestlé na trh svou značku Garden Gourmet a dodává v Německu veganské burgery do McDonald´s.  Společnost Unilever pak na sklonku loňského roku koupila značku The Vegetarian Butcher. Od srpna nabízí v USA Burger King whooper bez masa z produkce firmy Impossible Foods, KFC zase v Atlantě testuje s Beyond Meat potenciál bezmasých nugetek a křidélek. 

-zue-