Mikrodrink Waterdrop představuje své první prodejní místo

sobota, 28. září 2019, 08:40 Aktuality, Marketing MediaGuru

V obchodním centru Westfield Chodov otevírá značka nápojových kapslí Waterdrop první samostatný prodejní kiosek.

Waterdrop otevírá své první prodejní místo, zdroj: Waterdrop.

Waterdrop otevírá své první prodejní místo, zdroj: Waterdrop.

Kapsle Waterdrop k ochucení pitné vody byly doposud k dostání jen na e-shopu nebo v parfumeriích Fann. Ve čtvrtek 26. září otevírají v prostoru obchodního centra Westfield Chodov své první samostatné prodejní místo.

Značka Waterdrop, jež byla založena v Rakousku v roce 2016, si zakládá na svém přírodním složení – kapsle jsou bez cukru, s obsahem vitamínů a výtažků z bylin a superpotravin, které jsou pěstovány šetrným způsobem. V současnosti nabízí devět příchutí, z toho dvě v rámci limitované edice (Nero s přírodním kofeinem a extraktem z guarany a Love s granátovým jablkem a goji).

Navíc klade Waterdrop důraz i na udržitelný rozměr svého podnikání: plastová složka obalů je opakovaně recyklovatelná, krabičky jsou baleny v chráněné dílně a za najeté kilometry při rozvozu sází firma stromy. K samotnému mikrodrinku nabízí také vlastní brčka, sklenice, karafy či skleněné lahve, které by měly být od jara vyráběny ve spolupráci s českými sklárnami. 

V současnosti nabízí Waterdrop devět příchutí, z toho dvě limitované edice, foto: MediaGuru.cz.

V současnosti nabízí Waterdrop devět příchutí, z toho dvě limitované edice, foto: MediaGuru.cz.

Součástí nabídky jsou i lahve a termosky ve vlastním designu, foto: MediaGuru.cz.

Součástí nabídky jsou i lahve a termosky ve vlastním designu, foto: MediaGuru.cz.

Více o Waterdrop si můžete přečíst v našem rozhovoru s ředitelkou firmy pro Česko a Slovensko Kateřinou Navrátilovou.

Waterdrop je nyní dostupná v sedmi zemích, prodejních míst má celkem 10. Na Chodově se jedná o první samostatné prodejní místo na českém trhu. „Obchodní centrum Westfield Chodov jsme si vybrali zejména kvůli jeho strategii zelenosti,“ vysvětluje Kateřina Navrátilová. Na Chodově bude prodejní kiosek podporován prostřednictvím letáků či spolupráce s hračkářstvím Bambule, kde bude pro zákazníky schován dárkový voucher. Podobnou bojovku chce značka uspořádat i v rámci celého centra. Zároveň bude možné si na místě koupit drop-to-go a o víkendu využít nabídky nápoje Relax zdarma. 

Pokud se prodejní kiosek osvědčí, chtěla by značka v Praze otevřít ještě jedno místo. Další plánuje v Bratislavě a Brně, kde firma sídlí.

Nyní tvoří největší podíl prodejů e-shop, jenž generuje 75 až 80 % tržeb. Měsíčně expeduje kolem 2000 balíčků. Dalším kanálem (20 %) jsou B2B klienti, mezi které patří například ČSOB, Raiffeisenbank, Mastercard nebo personální agentury.

-stk-