Rohlik.cz cílí na rodiče, nabízí jim speciální výhody

středa, 25. září 2019, 10:45 Aktuality, Retail MediaGuru

Rohlik.cz se zaměřuje na rodiny s dětmi a speciálně na maminky. Z tohoto důvodu vylepšil věrnostní program Rohlíček.

Zdroj_ Rohlik.cz

Zdroj_ Rohlik.cz

E-shop Rohlik.cz se zaměřuje na maminky a rodiny s dětmi a vylepšuje z toho důvodu věrnostní program Rohlíček, který cílí na rodiny s dětmi do 12 let. E-shop uvádí, že u něj ve velkých městech nakupuje každý desátý rodič.

Na Rohlik.cz navíc roste počet nakupujících maminek, každoročně o 50 %. Na e-shopu objednávají zejména během dopoledne, nákup si nechávají dovézt nejčastěji kolem oběda nebo v brzkých odpoledních hodinách. Z průzkumu, který pro e-shop zpracovala agentura GfK, vychází, že maminky tak ušetří přes 3 dny ročně. „Typická maminka u nás nakoupí minimálně čtyřikrát měsíčně a z našich průzkumů vychází, že jí ušetříme ročně až tři dny strávené pobíháním po obchodech a navíc stres, pokud je nucena brát děti s sebou,“ říká Tomáš Čupr, zakladatel Rohlik.cz.

Rodiče nakupují především velká balení plenek, kojeneckých mlék, dětské výživy nebo potraviny pro děti. „Zvyšuje se i poptávka po bio a farmářských potravinách. Proto jsme do těchto výrobků ještě více zainvestovali a členi Rohlíčku si je koupí za speciální klubové ceny. Díky novým výhodám chceme do našeho klubu Rohlíček přilákat většinu rodičů z velkých českých měst, protože věříme, že si v něm každý najde své výhody,” popisuje změny Olin Novák, komerční ředitel Rohlik.cz.

Podle zjištění e-shopu více než 50 % maminek pravidelně nakupuje bio ovoce a zeleninu a více než 50 % maminek preferuje produkty od lokálních farmářů. U ostatních zákazníků je přitom podíl jenom 20 % v rámci této kategorie. 

-zue-