Šéfredaktorem ČRo Dvojka bude Ondřej Nováček

čtvrtek, 26. září 2019, 07:30 Aktuality, Rádio, Lidé MediaGuru

Ondřej Nováček byl dosud pověřen řízením stanice ČRo Dvojka, od října se stane šéfredaktorem.

Ondřej Nováček, foto: Český rozhlas

Ondřej Nováček, foto: Český rozhlas

Šéfredaktorem stanice Českého rozhlasu Dvojka bude od října Ondřej Nováček, který byl dosud pověřený řízením stanice. Nováček bude zároveň dál působit jako ředitel Programu Českého rozhlasu. Personální změnu vzala dnes na svém zasedání na vědomí Rada Českého rozhlasu

Nováček je podle generálního ředitele Reného Zavorala zkušeným rozhlasovým pracovníkem a manažerem a z programových stanic, které má ve své kompetenci, se aktuálně věnuje především Dvojce. Loni se řízení Dvojky ujal po Kateřině Dvořákové.

„Pod jeho vedením byly na této stanici zahájeny rozsáhlé změny, jejichž cílem je Dvojku opět dostat či alespoň přiblížit její někdejší poslechovosti. Je proto správné, aby v pozici šéfredaktora měl Ondřej Nováček rovněž možnost tuto evoluci dotáhnout až do konce, který, jak věřím, bude úspěšný," uvedl Zavoral.

Nováček nastoupil do Českého rozhlasu v roce 2002, nejprve jako šéfredaktor a později ředitel nově zřízené regionální stanice pro kraj Vysočina Český rozhlas Region. Od května 2012 zastával funkci ředitele Centra vysílání Českého rozhlasu, poté působil jako šéfredaktor stanice Český rozhlas Plus.

-čtk-