Uživatelé Snapchatu uvidí více videoreklamy

pondělí, 30. září 2019, 11:00 Internet & Mobil MediaGuru

Komunikační aplikace přichází s delšími a interaktivnějšími propagačními klipy.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Snap, provozovatel aplikace Snapchat, přichází s novinkami, které by mohly platformy zatraktivnit z pohledu zadavatelů inzerce. Oznámil, že prodlužuje maximálně délku videoreklamy z deseti sekund na tři minuty. Dosavadní časové omezení zatím neprošlo žádnou úpravou od doby, co s tímto formátem Snap přišel, připomíná server AdAge. Prodloužená reklamní sdělení půjde přeskočit, změnami ale procházejí i ty nepřeskočitelné. Inzerenti mohou šestisekundové úryvky, které uživatelé zkrátka musejí zkousnout, vylepšit o odkaz a výzvu k jeho rozkliknutí. „Stali jsme se průkopníky vertikálního videa a jedním z prvních tvůrců prémiového mobilního obsahu,“ snaží se umocnit význam novinek manažer partnerských programů Snapchatu David Roter.

Jeho zaměstnavatel současně dává inzerentům lepší možnosti zacílit na publikum, které prodloužené video ocení, respektive inklinuje ke sledování delších než několikasekundových spotů. Podobné nástroje ostatně dává správcům kampaní i Facebook či YouTube. Snap se zároveň snaží přilákat nové zadavatele deklarovanou výkonností reklamy: cena za tisíc zobrazení se prý pohybuje mezi 10 a 12 dolary, přičemž cena za dokončené zhlédnutí (CPCV) dosahuje jednoho centu.

Cílení na milovníky videí má navíc usnadnit samotné umístění tříminutové videoreklamy v rámci Snapchatu: zobrazovat se má v sekci Snap Originals, kde se nacházejí exkluzivní show. Jejich nabídka se navíc rozroste o nové pořady. Například o dokumentární řadu mapující kariéru hiphopové hvězdy známé jako Tekashi 6ix9ine, respektive pořad o influencerce Nikity Dragunové, která se zabývá módou, kosmetikou i vlastní genderovou identitou. Jiné seriály se na displeje mobilních zařízení uživatelů Snapchatu vrátí novými řadami.

Ačkoliv se Snap připodobňuje k průkopníkům na poli mobilních videoformátů, aktuální kroky s nasazováním exkluzivních pořadů jsou hodně podobny počínání Facebooku, připomíná server Social Media Today. Na druhou stranu uvádí, že Snapchat se dá v tomto ohledu označit jako ten úspěšnější. Některé jeho pořady ostatně dokáží přilákat desítky milionů diváků, spoléhat navíc může i na příznivou demografickou skladbu svých uživatelů. Více než dvě třetiny z nich patří na americkém trhu do věkové kategorie 13 až 34 let. Snap vykazuje i zlepšující se hospodářské výsledky.

Ve druhém čtvrtletí letošního roku vykázal tržby ve výši 388 milionů dolarů, což představuje meziroční nárůst o 48 procent. Firma přesto zůstává ve ztrátě přesahující 300 milionů dolarů, i když tu se jí podařilo během 12 měsíců zmenšit o 53 milionů. Majitelé společnosti i její akcionáři se tak mohou částečně chlácholit, že přepad do černých čísel je jen otázkou času. Tedy než nynější teenageři vyrůstající se Snapchatem začnou vydělávat, a stanou se tak pro zadavatele ještě lukrativnější. V tomto ohledu se jeví neméně důležitě, když nejdříve „vyroste“ nabídka snapchatových reklamních formátů.

-riv-