Značku Mango bude v Česku rozvíjet Lime Concept

pátek, 20. září 2019, 11:10 Aktuality, Retail MediaGuru

Skupina Lime Concept má v Česku a na Slovensku nově na starosti rozvoj značky Mango. Rovněž přebírá Geox na slovenském trhu.

Zdroj: FB Mango

Zdroj: FB Mango

Skupina Lime Concept, jež se ve svém podnikání soustředí na fashion retail, přibírá do svého portfolia novou značku. K značkám Geox, Armani Exchange a Hugo Boss nyní přidává značku Mango, jejíž provoz a rozvoj zajistí na českém a slovenském trhu. Zároveň přebírá i Geox na Slovensku. 

Lime Concept se bude u značky Mango soustředit především na vytvoření obchodní sítě, otevírání nových prodejen a rozšíření sortimentu. Převzetí je naplánováno po fázích na několik let. „Celý proces vyjednávání o spolupráci trval přibližně jeden rok a vyústěním této vzájemné spolupráce je exkluzivita na provoz prodejen značky Mango po následujících pět let“, říká Tomáš Šupa, řídící partner FPD Group, jenž se investičně podílí na rozvoji fashion skupiny Lime Concept. 

První prodejna Mango pod vedením Lime Concept bude otevřena v roce 2020 v obchodním centru Nová Karolina v Ostravě. Nové prodejny budou pracovat s designovým konceptem „The Line“. Celková plánovaná investice do rozvoje obchodní sítě značky Mango je zhruba 300 milionů Kč. Marketingové aktivity bude ale i nadále zastřešovat centrála značky ve Španělsku s tím, že bude reflektovat lokální doporučení provozovatele.

Na Slovensku navíc Lime Concept přebírá pět prodejen značky Geox, jejíž provoz už na českém trhu zajišťuje. „Kompletní převzetí distribuční sítě značky Geox na Slovensku bylo logickým vyústěním úspěšného fungování značky v České republice. Náš dlouhodobý cíl je rozvoj i mimo ČR, a tak prvním krokem bylo Slovensko, kdy se pro tento krok rozhodl italský vlastník značky na základě úspěšného fungování právě v Česku,“ říká k situaci Tomáš Šupa. 

Cílem skupiny je rozšířit distribuci Geoxu v Česku a na Slovensku o další nákupní centra či jiná velká města. Brzy bude například otevřena nová prodejna v Ostravě v obchodním centru Forum Nová Karolina. Celkový plánovaný obrat všech prodejen Geox pro rok 2020 je naplánován na 300 milionů korun.

„Od celé transakce si slibujeme především synergii obchodních procesů a podmínek, zvýšení zisku a snižování nákladů vůči mateřské společnosti. Cílem je vylepšení klientského servisu a zároveň například rozšíření dostupnosti značky prostřednictvím e-shopu,“ dále komentuje situaci Tomáš Šupa s tím, že v plánu je i další rozšíření na území střední a východní Evropy, primárně v Polsku a Maďarsku. 

„Kromě přebírání distribuce a provozu zavedených značek nás ale taktéž zajímá vyhledávání nových značek, které na našem trhu nejsou a mají zde potenciál. LIme Concept má zájem nejen o profitabilní sítě, ale také o provozy, které jsou kapitálově, organizačně či personálně poddimenzované, ale mají perspektivu do budoucna“, uzavírá obě transakce Tomáš Šupa.

Dosavadní investice skupiny do rozvoje zastupovaných značek v Česku a na Slovensku činí téměř 400 milionů Kč. Díky těmto investicím bude do konce roku 2019 provozovat na 30 prodejen v obou zemích. Pro rok 2020 plánuje obrat více než 500 milionů Kč.

-stk-