Mluvčími roku jsou Bálek a Kavka, PR Týmem Letiště Praha

čtvrtek, 17. října 2019, 21:00 Aktuality, PR MediaGuru

Ocenění Mluvčí roku si odnesl Václav Bálek z Allianzu a mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Titul PR tým má Letiště Praha.

Tiskovými mluvčími roku se stali Václav Bálek (Allianz) a Martin Kavka (Hasiči Praha), zdroj: Allianz & Twitter.

Tiskovými mluvčími roku se stali Václav Bálek (Allianz) a Martin Kavka (Hasiči Praha), zdroj: Allianz & Twitter.

Profesní organizace PR Klub vyhlásila na slavnostním galavečeru 17. října v pražské Galerii kavárny Louvre vítěze oborového ocenění Mluvčí roku. Nejlepším mluvčím veřejného sektoru se stal Martin Kavka, mluvčí pražských hasičů. Nejlepším mluvčím soukromého sektoru je Václav Bálek z pojišťovny Allianz. Titul PR tým roku putoval do společnosti Letiště Praha.

Na stříbrné příčce se ve veřejném sektoru umístila Petra Kučerová, mluvčí Vězeňské služby ČR, bronz si pak odnesl Jan Rýdl, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic. V soukromém sektoru získala druhé místo Patricie Šedivá ze společnosti Alza.cz, třetí byla Gabriela Bechynská ze společnosti Mondelez. Do finále o titul PR týmu roku se do trojky nejlepších dostal také Český statistický úřad, který si odnesl stříbro, a bronzová Česká spořitelna.

Mluvčí roku 2019

Umístění Jméno Společnost
Nejlepší mluvčí soukromého sektoru
1.  Václav Bálek Allianz
2.  Patricie Šedivá Alza.cz
3.  Gabriela Bechynská Mondelez
Nejlepší mluvčí veřejného sektoru
1.  Martin Kavka Hasiči Praha
2.  Petra Kučerová Vězeňská služba ČR
3.  Jan Rýdl Ředitelství dálnic a silnic
PR tým roku
1.  Letiště Praha
2.  Český statistický úřad
3.  Česká spořitelna

Posláním soutěže je upozornit na profesionální a etickou práci mluvčích a celkově přispět ke správné prezentaci této profese u odborné i laické veřejnosti. „Mluvčí neslouží jen k předávání informací. Jsou to profesionálové v oblasti PR a komunikace, kteří přímo vytváří veřejnou image jednotlivců, firem či institucí. Připravují a vedou strategickou komunikaci a podobně jako šachisté by měli mít připraveno několik tahů dopředu. Soutěž Mluvčí roku vyzdvihuje ty nejlepší a věřím, že je pro všechny v oboru inspirací,“ uvedl k soutěži Martin Opatrný, předseda sekce mluvčích PR Klubu.

Do soutěže se letos sešlo od expertů z oboru PR a zkušených novinářů 138 nominací. O vítězný titul se v každé ze tří kategorií utkali tři finalisté, které vybrala porota z pěti kandidátů s největším počtem nominací. K rozhodování přispěla i kvalitativní a kvantitativní mediální analýza od společnosti Monitora, která rozebírala výsledky konkrétního mluvčího i firmy v delším sledovaném období.

-stk-