Rozloučení s Gottem sledovalo v sobotu přes 1,5 mil. lidí

neděle, 13. října 2019, 09:35 Aktuality, TV MediaGuru

V průměru více než 1,5 mil. diváků sledovalo na televizních obrazovkách sobotní rozloučení s Karlem Gottem.

Zdroj: ČT

Zdroj: ČT

Pietní akce k uctění památky zesnulého zpěváka Karla Gota sledovaly v televizních přenosech miliony diváků. Smuteční rozloučení rovněž výrazně zvýšilo návštěvnost na internetu a internetového zpravodajství, a to až o čtvrtinu. 

Česká televize vysílala zádušní mši v sobotu od 10:30 na dvou stanicích, ČT1 a ČT24. Oba televizní kanály sledovalo po dobu mše dohromady 1,065 milionu diváků, tedy přibližně 53 procent všech lidí u obrazovek. Pietu vysílala v sobotu v přímém přenosu také televize Nova, v průměru ji sledovalo 520 tis. diváků (15+).

Také páteční pieta na Žofíně přilákala k televizním obrazovkám více lidí než obvykle. Podíl ČT24 byl za celý den 10,46 procenta, což je více než dvojnásobný podíl na sledovanosti oproti průměru.

Smuteční rozloučení zvýšila také návštěvnost na internetu. Aneta Kapuciánová ze společnosti Seznam ČTK řekla, že návštěvnost portálu Seznam.cz v pátek oproti běžným dnům vzrostla o půl milionu na více než 10,5 milionu návštěv za celý den. Návštěvnost a zobrazování se výrazně zvýšily i na zpravodajských serverech na portálu, u stránek Novinky.cz a Seznamzpravy.cz vzrostly o téměř čtvrtinu.

Televize věnovaly Karlu Gottovi pořady i v minulých dnech. V den oznámení jeho úmrtí 2. října sledovalo tyto pořady 2,1 milionu lidí, asi 60 procent všech diváků. Množství dotazů v internetových vyhledávačích v souvislosti s Gottovým úmrtím se tehdy zvýšilo téměř o milion, o stovky tisíc vzrostla návštěvnost internetového zpravodajství.

-čtk-, -mav-