Sklik zvyšuje minimální ceny za proklik i tisíc zobrazení

pondělí, 21. října 2019, 09:55 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Úpravy se mají dotknout jen malého počtu kampaní, uvedla společnost Seznam.cz.

Zdroj: Seznam.cz

Zdroj: Seznam.cz

Od pondělí 4. listopadu 2019 dojde k úpravě minimálních cen v reklamním systému Sklik. Minimální cena za proklik pro vyhledávání i obsahovou síť bude nově 50 haléřů, minimální cena za tisíc zobrazení se navýší na 5 korun. Změna se projeví v nastavení přibližně 3,5 % aktuálních kampaní. Úprava cen má podle Seznamu reflektovat hodnotu reklamního prostoru a v praxi se dotknout malého počtu inzerentů.

Nové minimální ceny za proklik – 50 haléřů (místo dosavadních 20 haléřů), resp. 5 Kč (místo dosavadních 2 Kč) pro platební model CPT se změní automaticky všem sestavám a cílením, které budou mít 4. listopadu nižší hodnoty. Nastavení nové minimální ceny bude po inzerentovi vyžadovat webové rozhraní, import (upozorní a převede na 0,5 Kč) i API (upozorní na nevalidní hodnotu).

„K úpravě minimálních cen jsme se rozhodli z důvodu zvýšení hodnoty reklamního prostoru. Naším dlouhodobým cílem je dosahování co nejlepšího uživatelského zážitku, a tak ve vyhledávání i obsahové síti uživateli reklamu raději nezobrazíme vůbec, než aby její hodnota byla tak nízká jako dosavadní prahy," zdůvodnila společnost Seznam.cz.

-mav-