Staropramen slaví 20 let Potrefených hus, připravuje nový koncept

úterý, 15. října 2019, 11:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Koncept značkových restaurací Potrefená husa je na trhu 20 let. Nyní Pivovary Staropramen připravují na Smíchově nový koncept.

Zdroj: Pivovary Staropramen

Zdroj: Pivovary Staropramen

Před 20 lety uvedly Pivovary Staropramen svůj koncept značkových restaurací Potrefená husa. Nyní jich má téměř 30, které každoročně navštíví bezmála tři miliony lidí. Nyní společnost, do jejíhož portfolia patří také koncepty Naše hospoda a Ostravarna, připravuje pilotní projekt na pražském Smíchově. 

Potrefená husa se stala základním stavebním kamenem pro vytvoření sítě pivovarských restaurací společnosti Pivovary Staropramen. „Původně byl projekt určen pro větší města nad 50 000 obyvatel. S proměnou gastronomické scény i vzrůstající náročností zákazníků se nyní nebráníme ani umístění v menších městech, pokud se ukáže, že by zde Potrefená husa mohla dobře fungovat,“ vysvětluje Jan Trochta, manažer značkových restaurací společnosti Pivovary Staropramen. 

Důraz je v Potrefené huse od počátku kladen na způsob čepování a servírování piva – každý podnik je proto vybaven zachlazenými sklepy a vychlazeným mokrým pivním sklem. Součástí je od loňského roku také speciální výčepní stojan, který byl síti zhotoven na míru. Nabídku doplňuje pravidelně obměňovaný jídelní lístek, jenž je postaven na tuzemské gastronomii i mezinárodní kuchyni. 

V roce 2014 uvedly Pivovary Staropramen koncept Naše hospoda se zaměřením na menší a střední města. Během pěti let bylo do provozu uvedeno 10 hospod včetně letos otevřené restaurace v Liberci. O dva roky později ke zmíněným dvěma konceptům přibyla ještě regionální Ostravarna, jejíž doménou je tankové pivo a ostravský duch. „Značkové hospody jsou oblíbené, v regionech zpravidla patří k těm nejlepším zařízením. Jsou zárukou kvality jídla i piva a hosté se do nich rádi vrací,“ přibližuje Jan Trochta. 

„Při rozvoji sítí Naše hospoda i Ostravarna čerpáme ze silného know-how, které jsme získali díky dlouholetému budování restaurací Potrefená husa. V poslední době však také zaznamenáváme zájem zákazníků i provozovatelů o podniky vycházející ze značkových restaurací, ale pojatých individuálně a připravených na míru,“ dodává Jan Trochta s tím, že na jednom takovém pilotním projektu jeho tým pracuje na pražském Smíchově. 

Podnik vzniká v nezvyklém objektu a bude vyveden v atypickém designu. Kromě gastronomie bude lákat návštěvníky také za zábavou a v hlavní roli budou piva Smíchovského výběru či speciály ze Spilky.

-stk-