Student Agency začíná k letenkám nabízet zážitky

pátek, 11. října 2019, 10:00 Aktuality, Marketing MediaGuru

Student Agency rozšiřuje svou nabídku letenek o vstupenky na atrakce a zážitkové kurzy.

Zdroj: Student Agency

Zdroj: Student Agency

Letenkový portál Student Agency nově nabízí možnost zakoupit si spolu s letenkami rovnou i vstupenky na atrakce, prohlídky a zážitkové kurzy v cílové destinaci. V oblasti zážitků se spojuje s českým start-upem Bonferi.

„Prodej zážitků patří mezi aktuální hlavní trendy cestovního ruchu. Pobyty naplánované organizátory neumožňují příliš možností, jak přizpůsobit cestu individuálním požadavkům. Většina zákazníků, kteří si kupují letenky do nějaké destinace samostatně, má v dnešní době zcela jasnou představu o tom, co chce během svého pobytu stihnout, vidět i zažít. A to jim nyní umožňujeme. Pokud představu nemají, mohou se v nabídce na našem portále inspirovat,“ vysvětluje Věra Janičinová, obchodní ředitelka letenek od Student Agency.

S novou službou chce Student Agency cílit především na mladší cestovatele, kteří rádi cestují na vlastní pěst. „Velkou výhodou je možnost zakoupit si vstupenky na vybrané atrakce, díky nimž je možné vyhnout se frontám i ušetřit. Součástí nabídky jsou také komentované prohlídky oblíbených vybraných velkoměst a populárních turistických míst,“ představuje Janičinová. Dále je také možnost si vybrat mezi zážitkovými kurzy, například kurz vaření, tance či přípravy gelata.

Omezený testovací provoz zážitkové platformy probíhal přes prázdniny, nyní je puštěna naplno. Už při testování zaznamenala Student Agency nárůst zájmu o zprostředkování zážitků v různých destinací v Thajsku a metropoli Spojených arabských emirátů Dubaji, kde si mohou lidé zakoupit například vstupenky na nejvyšší mrakodrap světa Burdž Chalífa.

Zájem o online nákup zážitků v destinacích dokazují i výše investic, které získaly firmy podobné Bonferi po celém světě. „Cestovní agentury už dnes mladší internetovou generaci na svou omezenou nabídku nelákají. Důkazem je růst našeho segmentu nejen co do výše obratu, ale také investic, které za posledních několik let dosáhly stovek milionů dolarů,” uvedl Filip Korecký, zakladatel Bonferi, které v současné době prodává několik tisíce zážitků měsíčně.

Na zprostředkování zážitků se zaměřuje například i server Booking.com, zprostředkovávající ubytování, nebo služba Airbnb, kde zážitky zajišťují místní obyvatelé.

-stk-