Třetí řada Policie Modrava byla sledovanější než druhá

úterý, 22. října 2019, 07:30 TV MediaGuru

Třetí řadu Policie Modrava sledovalo v průměru 1,9 mil. diváků starších 15 let.

Policie Modrava, foto: TV Nova

Policie Modrava, foto: TV Nova

Třetí řada seriálu Policie Modrava byla divácky úspěšnější než druhá řada, která se vysílala na podzim roku 2017. Podle dat televizní sledovanosti ATO-Nielsen Admosphere představovala průměrná sledovanost třetí řady 1,92 mil. diváků starších 15 let. Třetí řada zaznamenala v této divácké skupině podíl na sledovanosti ve výši 45,7 %.

Výsledek třetí řady byl tak v populaci starší 15 let o více než 100 tisíc diváků vyšší než v případě druhé řady, kterou televize Nova vysílala před dvěma lety. Také podíl letošní třetí řady byl vyšší než před dvěma lety, a to o 4,6 procentního bodu.

V divácké skupině 15-54, která je pro Novu klíčová vzhledem k prodeji reklamy, dosáhla třetí řada vyrovnaného podílu na sledovanosti jako řada druhá (37 %). Rating třetí řady byl ale v této mladší divácké skupině o něco nižší (-75 tisíc). 

Nejúspěšnější tak byla první řada seriálu, kterou Nova nabídla na jaře roku 2015. Měla šestnáct dílů (oproti osmi dílům druhé a třetí řady) a v průměru ji sledovalo 2,17 mil. diváků 15+ (podíl 48 %). 

Pohled na bližší sledovanost jednotlivých dílů třetí řady ukazuje, že nejúspěšnější byl závěrečný díl, který sledovalo 2,13 mil. diváků (15+).

Vývoj sledovanosti třetí řady Policie Modrava

Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere

-mav-