Žabky fungují jako doručovací místo, již pro 200 tisíc zásilek

neděle, 27. října 2019, 07:35 Aktuality, Retail MediaGuru

Prodejny Žabky evidují zvýšený zájem o doručování zásilek, meziročně o více než 10 %. Přepraveno bylo přes 200 tisíc zásilek.

Lidé si v prodejnách Žabky čím dál častěji vyzvedávají zásilky z e-shopů, zdroj: FB Potraviny Žabka

Lidé si v prodejnách Žabky čím dál častěji vyzvedávají zásilky z e-shopů, zdroj: FB Potraviny Žabka

Zákazníci obchodů malého formátu Žabka (patřící pod Tesco ČR) kromě nákupu potravin stále více využívají i další nabízené služby. Velkému zájmu se těší zejména vyzvedávání balíků nebo zaplacení složenky. Podle posledních statistik zájem o služby Žabka Pointu vzrostl meziročně o více než 10 %.

Na více než 80 pobočkách (celkově 105 poboček) Žabky si zákazníci si mohou vyzvednout zboží, objednané online. Zásilku je možné si vyzvednout 7 dní v týdnu v čase od 6 hodin do 23 hodin. „Za dobu fungování této služby bylo na některý z obchodů Žabka přepraveno již více než 200 tisíc zásilek. A zájem o tuto službu neustále roste, potvrzují to i čísla za druhé čtvrtletí roku, kdy jsme zaznamenali meziroční nárůst o více než 10 procent,“ říká Radim Lunda, generální manažer obchodní sítě Žabka.

ŽabkaPoint je systém výdejních míst pro internetové obchody s možností platby propojených nízkonákladovou dopravou. Ve srovnání s poštou pak představuje úsporu zhruba 20 korun. Dopravné a zboží lze zaplatit až na prodejně, ale pouze v hotovosti. Zákazník je standardně informován v okamžiku, kdy je jeho zboží připraveno k vyzvednutí, a to emailem a SMS. Přepravují se pouze balíky do součtu rozměrů všech tří délek 100 cm. „Celková hodnota inkasovaných dobírek ve druhém čtvrtletí se blížila 15 milionům,“ dodává Radim Lunda.

Další vyhledávanou službou je platba složenek, která je dostupná na všech 105 prodejnách Žabka. Nejčastěji ji využívají především starší spoluobčané. Manipulační poplatek za zaplacení složenky je 19,90 korun (na České poště je to mezi 36 a 44 korunami). Možnost úhrady složenky je do maximální výše 10 tisíc korun a pouze v hotovosti. Platba je podmíněna minimálním nákupem za 50 korun.

-zue-