BigBoard může majetkově vstoupit do televize Praha TV

čtvrtek, 21. listopadu 2019, 13:40 TV MediaGuru

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání souhlasí s tím, aby BigBoard Praha získala 34% podíl ve společnosti Praha TV.

Repro: Praha TV

Repro: Praha TV

Společnost BigBoard Praha, provozovatel venkovních ploch, může získat třetinový podíl ve společnosti provozující vysílání pražské regionální televize Praha TV. Se změnou souhlasí Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Podíl ve výši 34 % má získat od stávajícího spoluvlastníka, firmy Our Media, pod kterou mj. patří server Parlamentní Listy.cz.

BigBoard Praha tímto rozšíří svou působnost v médiích. V současnosti je nejsilnějším hráčem na trhu venkovní reklamy. Je zároveň vlastníkem společnosti Flowee, provozující stejnojmenný web Flowee.cz. Hlavním akcionářem společnosti BigBoard Praha (60 %) je Joj Media House, která na Slovensku zaštiťuje aktivity mj. slovenské televizní skupiny Joj. Ta v letošním roce koupila na českém trhu stanice Československé filmové společnosti (CS film, Kinosvět, Horor film, WAR svět válek) a aktuálně připravuje jejich rebranding.

Nejde ale o jedinou majetkovou změnu v pražské regionální televizi. Z majetkové struktury vystupuje Československá filmová společnost (ČSFS), která zde držela rovněž třetinový podíl. Ten má podle dřívějšího souhlasu RRTV získat Pražská televizní společnost. Pražská televizní společnost je vlastněna trojicí Michal Voráček (40 %), Jakub Svora (30 %) a Jan Holoubek (30 %). 

Po uvedených přesunech by tak měly být podíly v televizi Praha TV následující: Třetinový podíl (33 %) by měla držet Pražská mediální společnost, kterou formálně vlastní Klára Potočná, partnerka Přemysla Svory, který je ředitelem televize. Další třetinový podíl by měl připadnout Pražské televizní společnosti, spoluvlastněné Michalem Voráčkem, Janem Holoubkem (Parlamentní Listy) a Jakubem Svorou, synem Přemysla Svory. Zbývajících 34 % má nově připadnout společnosti BigBoard Praha.

Denní sledovanost Praha TV má podle výzkumu MML-TGI od Medianu za druhé pololetí 2018 představovat 300 tisíc diváků, týdně to má být 0,5 mil. diváků. Praha TV letos na jaře majetkově vstoupila do brněnské televize Brno TV1. Roční obrat Praha TV se má podle informací Přemysla Svory pohybovat na úrovni 50 mil. Kč.

-mav-