ČT uvede od neděle 24. listopadu nový cyklus čtyř filmů

čtvrtek, 14. listopadu 2019, 11:20 Aktuality, TV MediaGuru

Nový čtyřdílný cyklus České televize od tvůrců Nevinných lží obsadí nedělní televizní prime-time od 24. listopadu.

Foto: Česká televize

Foto: Česká televize

Česká televize začne vysílat nový cyklus čtyř televizních filmů o tom, jak si nezkazit život, nebo jak si ho naopak zkazit během několika vteřin. Na novém cyklu spolupracovali Miroslava Krobot, Jan Hřebejk, Tereza Brodská, Tereza Kopáčová, Ondřej Vetchý nebo Vít Karas. První z filmů, nazvaný Až budou krávy lítat, uvidí diváci v premiéře příští neděli 24. listopadu od 20.15 na programu ČT1.

V prvním filmu v režii Terezy Kopáčové, vedoucí celého projektu, se představí mladá plnoštíhlá učitelka, která má mindrák ze své postavy. Díky kurzu burlesky si ale postupně dodá sebevědomí a pozitivní přístup se snaží přenést i na ostatní.

Druhý snímek, opět v režii Terezy Kopáčové, se jmenuje Můj bezvadnej život. Hlavní roli ztvárňuje Tereza Brodská, kterou si do filmu, jenž bude mít premiéru 8. prosince, vybrala sama režisérka. 

O týden dříve, v první adventní neděli, uvede ČT1 snímek režírovaný Janem Hřebejkem podle scénáře Tomáše Pavlíčka. Nonstop lahůdky se odehrávají během jedné chladné noci, kdy jedna nepovedená večeře mladého páru a následný zmeškaný vlak svede dohromady majitele lahůdek v podání Miroslava Krobota a Lenku, kterou ztvárnila Eliška Křenková

Poslední ze snímků, nazvaný Beze stopy, svede na filmové plátno Ondřeje Vetchého a Václava Švarce. Film režiséra Víta Karase představí samotářského muže, který tráví zimy v lesích a opuštěných chatách, v nichž tajně přespává. A to až do chvíle, než se mu do cesty přimotají dva lidé a jedno dítě. Poslední z filmů cyklu Jak si nepodělat život uvede Česká televize v neděli 15. prosince.

-mav-