Domino’s Pizza přichází do Česka, začíná v Brně

čtvrtek, 21. listopadu 2019, 13:50 Aktuality, Marketing MediaGuru

Světoznámý pizzařský řetězec vstupuje na český trh. Začíná v Brně, do budoucna plánuje rozšíření i do Prahy.

Zdroj: FB Domino's Pizza

Zdroj: FB Domino's Pizza

Po návratu americké Pizza Hut přichází na český trh další hráč ze segmentu rychlého občerstvení se zaměřením na pizzu, a to značka Domino’s Pizza. Informoval o tom server E15.

První dvě pobočky otevře značka, kterou v tuzemsku provozuje firma Daufood,Brně v průběhu listopadu. „Naším přáním je, aby se značka na českém trhu stala lídrem ve svém oboru jako všude ve světě,“ řekl Jozef Kaczirek z českého zastoupení Daufood. Příští rok je v plánu otevření dalších poboček, mimo jiné také v Praze. V nabídce bude mít kromě různých druhů pizzy ve střední a velké velikosti také pokrmy z kuřecího masa či přílohy v podobě amerických brambor nebo plněného chleba z pizzového těsta.

Značka Domino’s Pizza, jež byla založena v USA v roce 1960, je ve světě známá nejen svou pizzou, ale i širokou paletou možností, jak si ji nechat doručit. Do doručování zapojila například drony, e-bike a nejnověji testuje i možnosti samořídících aut. Dnes je přítomna v 85 zemích světa, kde provozuje přes 16 300 restaurací.

Na českém trhu se tak na rychlou pizzu soustředí již několik hráčů. Zmíněná Pizza Hut chce do konce příštího roku 25 poboček, do tří let celkem 70, a to i v menších městech. Vedle toho zde funguje i španělská Telepizza, pizzu lze objednat i v německém konceptu Vapiano. A o vstupu uvažuje i třetí největší síť pizzerií Little Caesars.

-stk-