ESA logistika dokončila změny marketingové komunikace

čtvrtek, 14. listopadu 2019, 07:50 Aktuality, Marketing MediaGuru

ESA logistika, která působí na trhu B2B v segmentu dopravy a skladování, uzavřela další etapu změn ve své marketingové komunikaci.

Zdroj: ESA logistika

Zdroj: ESA logistika

Společnost ESA logistika, která se věnuje dopravě a skladování a patří mezi desítku největších českých firem v tomto oboru, uzavřela další etapu změn ve své marketingové komunikaci. Firma v říjnu 2019 spustila inovované webové stránky a v předchozích měsících také do své komunikace zavedla nový slogan „Our team for your efficency" a upravila své logo.

„Naše marketingová komunikace je specifická, protože působíme na B2B trhu a neoslovujeme tedy koncové zákazníky. Proto je více zaměřená na technické informace a benefity, které naši firemní zákazníci získají při využívání našich služeb,“ vysvětluje ředitel marketingu společnosti ESA logistika Jindřich Karas.

„Z naší zkušenosti vyplývá, že v oblasti B2B služeb je přehlednost webové prezentace tou hlavní vlastností, kterou návštěvníci z řad zájemců o naše služby ocení. Není třeba vzbuzovat v takové míře emoce jako u B2C služeb či produktů, jde spíše o klíčové parametry našich služeb,“ dodal. Optimalizováno bylo také zobrazování webu na různých zařízeních.

Nový korporátní slogan v sobě zahrnuje tři základní myšlenky: význam integrity a týmové práce všech zaměstnanců ESA logistiky, zákaznickou orientaci a zásadní důraz na efektivitu a tím i kvalitu a produktivitu.

Poslední součástí úpravy marketingové komunikace firmy je úprava jejího logotypu spočívající především ve zlepšení jeho čitelnosti. Úprava spočívá v zúžení hmoty písmene „s“ pro zlepšení čitelnosti, loga velkých rozměrů budou navíc doplněna o bílé kontury zvýrazňující nápis ESA na červeném podkladě.

Veškeré prvky své marketingové komunikace ESA logistika používá i v dalších zemích, v nichž působí, především v Polsku a na Slovensku. Skupina firem ESA logistika je dnes součástí globální skupiny Hitachi Transport System.

-mav-