Mafra: iDnes Premium aktivoval platební bránu

čtvrtek, 28. listopadu 2019, 07:30 Internet & Mobil MediaGuru

Obsah a benefity označené jako iDnes Premium jsou už přístupné jen za poplatek.

Zdroj: Mafra

Zdroj: Mafra

Mediální skupina Mafra už aktivovala platební bránu na svém zpravodajském serveru iDnes.cz. Projekt placeného obsahu a přidružených benefitů iDnes Premium tím vstoupil do své druhé fáze. Stalo se tak o pár dnů dříve, než Mafra původně plánovala. „Vzhledem k velkému zájmu o iDnes Premium se mediální skupina Mafra rozhodla zpřístupnit platební bránu už teď," vysvětlila. 

Mafra uvedla iDnes Premium letos v září. Soustředila pod něj vybrané články, ale také nabídky vstupenek, audioknihy nebo filmy. Od spuštění byl přístup do iDnes Premium přístupný pouze na základě registrace, teď je už nutné za přístup platit. Pro první měsíc představuje zpoplatnění jen jednu korunu, od dalšího měsíce zaplatí zájemci 39 Kč měsíčně. To je ve srovnání s obvyklými cenami velmi nízká cena. Ani registrovaní uživatelé nepřejdou do placeného režimu automaticky a za členství budou muset zaplatit.

Od zářijového spuštění si uživatelé iDnes Premium měli přečíst 23 milionů článků, 32 tisíckrát prolistovat některý z nabídnutých digitálních titulů, poslechnout si 20 tisíc audioknih, zhlédnout 33 tisíc filmů online a nakoupit 15 tisíc vstupenek na vybrané koncerty a kulturní akce v předprodejích nebo za zvýhodněných podmínek. Počet registrovaných čtenářů se do konce listopadu zvýšil na 350 tisíc, sdělila dále mediální skupina.

„Úvodní čísla k projektu iDnes Premium jsou pro nás motivující. Ještě důležitější než celkové číslo pro nás ale je, že čtenáři v exkluzivním obsahu vidí přidanou hodnotu a k prémiovým článkům a výhodám se pravidelně vracejí,“ řekl Štěpán Košík, předseda představenstva Mafra.

-mav-