Mall.tv uvádí novou politickou satiru Drbu Vrbu

pondělí, 4. listopadu 2019, 23:28 Internet & Mobil MediaGuru

Ve spolupráci s divadelním souborem Vosto5 připravila Mall.tv satirický pořad o lobbistickém soukolí české politiky.

Protagonisté pořadu Drbu Vrbu, zdroj: Mall.tv

Protagonisté pořadu Drbu Vrbu, zdroj: Mall.tv

Internetová televize Mall.tv připravila novou politickou satiru. Kreativní producent Milan Kuchynka a šéfproducent Lukáš Záhoř, kteří stojí mimo jiné za Kanceláří Blaník, se ve svém stávajícím působišti spojili s divadelním souborem Vosto5, jenž vytvořil satirický pořad s názvem Drbu Vrbu. 

Novinka, jež byla uvedena koncem října, v osmi epizodách zaznamenává příběh kvarteta prognostiků z Prognostického ústavu, který „údajně zanikl v roce 1992“. Seriál ukáže, že tomu tak není a prognostici se na utajeném místě ve vrbě, pod místem nepodobném Čapímu hnízdu, zabývají nesnadnými úkoly, například jak nově pojmenovat Česko, pomoct otci i synovi Klausovým, vyhlásit czexit a přitom zůstat součástí Evropské unie nebo účelově zmanipulovat 17. listopad 1989.

„Předpokladem dobré politické satiry je to, že se nebojí, co Drbu Vrbu rozhodně splňuje. Divák se při jejím sledování baví, než si neuvědomí, jaká je realita. Ta je taková, že politická satira sice může vznikat a svobodně se šířit, ale čím dál častěji naráží na situace, kdy se právě skutečnému politickému a společenskému dění nebezpečně blíží. Stále ale věřím, že právě nadsázka a nadhled jsou prostředky, které můžou přispívat ke kultivaci veřejného prostředí,“ popisuje Milan Kuchynka. 

Autory pořadu jsou Ondřej Bauer, Ondřej Cihlář, Jiří Havelka, Tomáš Jeřábek a Petr Prokop. Režie se ujal Petr Hanousek. 

Mall.tv je součástí Mall Group, jež sází na produkci vlastní hrané tvorby. Své vysílání zahájila v říjnu loňského roku, od září je dostupná její slovenská lokalizace. V současnosti má mít přes milion aktivních uživatelů měsíčně. 

-stk-