McDonald’s rozšiřuje s Dáme jídlo rozvoz po celé ČR

úterý, 5. listopadu 2019, 11:05 Aktuality, Retail MediaGuru

McDonald’s rozvoz nově nabízí na 73 restauracích ve 21 městech po celé České republice. Spojuje se za tímto účelem s Dáme jídlo.

Zdroj: McDonald's

Zdroj: McDonald's

Řetězec rychlého občerstvení McDonald’s rozšiřuje svou nabídku rozvozu. Doposud bylo možné si nechat dovézt jeho produkty jen přes Uber Eats po Praze, od listopadu se díky spolupráci s Dáme jídlo služba dostává na 73 restaurací v 21 městech České republiky.

„Rozvoz jídla je v Česku stále populárnější. I proto jsme se rozhodli, že službu McDelivery nabídneme také zákazníkům z regionů. Jako nejlepší partner pro rozvoz po celé České republice nám vyšla společnost Dáme jídlo. Začátek této spolupráce je pro nás dalším důležitým milníkem,“ vysvětluje Zuzana Svobodová, ředitelka komunikace a PR ve společnosti McDonald’s.

Objednávka by měla být zákazníkům doručena do 20 minut, což je nejkratší doba v historii rozvážkové služby. „V průběhu posledních měsíců jsme intenzivně vylepšovali náš kurýrní systém, a snížili tak průměrnou dobu veškerého vlastního rozvozu k hranici třiceti minut. Museli jsme navíc zlepšit i další procesy a téměř zdvojnásobit počet kurýrů tak, abychom byli schopni pokrýt narůstající poptávku po našich službách. Spolupráce s McDonald’s, ve které je čas doručení ještě o třetinu kratší, pro nás představovala velkou výzvu. Udělali jsme vše proto, abychom na ni byli co nejlépe připraveni,“ říká Filip Fingl, CEO Dáme jídlo.

Dovoz z každé ze 73 restaurací McDonald’s bude u Dáme jídlo stát 39 korun. Možné bude platit hotově či kartou. Službu mohou využít všichni, jejichž adresa se nachází v desetiminutové dojezdové vzdálenosti od jakékoli z těchto provozoven. Takových lidí jsou nyní v Česku více než dva miliony. Součástí nabídky rozvozu bude i dětské menu Happy Meal, které letos slaví 40 let od svého vzniku.

McDonald’s se tak zařazuje mezi další hráče z rychlého občerstvení, kteří se rozhodli pro rozvoz. KFC, které si zajišťuje rozvoz většinou vlastními silami, rozváží v téměř třech desítkách českých měst. U nejvytíženějších restauracích v Praze, Plzni a Brně využívá službu DoDo. Do rozvozu se pustil také Burger King a Pizza Hut, jež zatím rozváží jen ve třech lokalitách v Praze. Ve vybraných kancelářských lokalitách je možné si přes Dáme jídlo nechat dovézt i kávu ze Starbucksu nebo vitamínový koktejl z Fruitisima.

-stk-