Na český trh vstupuje značka sýrů Ile de France

středa, 13. listopadu 2019, 10:25 Aktuality, Retail MediaGuru

Savencia Fromage & Dairy oficiálně uvádí na trh tradiční francouzskou značku sýrů Ile de France. Zatím jen řadu plátkových sýrů, ale plánuje přidat i další druhy.

V nabídce je celkem pět druhů plátkových sýrů, pro studenou i teplou kuchyni, zdroj: Savencia.

V nabídce je celkem pět druhů plátkových sýrů, pro studenou i teplou kuchyni, zdroj: Savencia.

Výrobce sýrů a mléčných produktů firma Savencia Fromage & Dairy oficiálně uvádí na český trh francouzskou značku sýrů Ile de France. V nabídce je celkem pět druhů plátkových sýrů, jak pro studenou (Baldaran, Normantal, Crémerin), tak pro teplou kuchyni (Charmidor, Montaver). Všechny sýry se vyrábějí na západě Francie, mléko má pocházet od tamních farmářů podél řeky Loire.

Portfolio Ile de France nabízí i další druhy sýrů kromě plátkových ještě brie, camembert, modré s plísní uvnitř i venku, kozí a čerstvé. V České republice firma Savencia nabízí již téměř rok právě plátkové. „V našem portfoliu jsou už plátkové sýry Liptov a máme s tímto sortimentem zkušenosti, navíc Češi hodně spotřebovávají právě plátkové sýry,“ uvádí Pavlína Tesařová, senior brand manažerka značky Ile de France. Savencie podle ní ale zvažuje dát na trh další sýry z portfolia, a to nejspíš plísňové.

Ačkoli jsou sýry na trhu již téměř rok, Savencie značku oficiálně představuje až teď. Důvodem zdržení byla distribuce, kdy se čekalo až se sýry zalistují v hlavních obchodních řetězcích. Aktuálně jsou k dostání v hypermarketech Albert a Tesco, v Kauflandu a Globusu. O dalším rozšíření firma jedná.

Prodeje byly podpořeny kampaní na sociálních sítích již během Velikonoc a další podporu plánuje firma až příští rok, opět digitální. Kreativu připravuje agentura Triad Advertising.

Savencia obsáhne všemi svými výrobky asi třetinu českého mlékárenského trhu, přičemž v Česku se vyrobí ročně přes deset tisíc tun sýrů. Do podniku Pribina Přibyslav vstoupila Savencia majetkově v roce 1993, pak následovala akvizice Povltavských mlékáren Sedlčany a v roce 1999 vstup do TPK Hodonín.

-zue-