Obrat skupiny Dignity má letos překonat půl miliardy

pondělí, 4. listopadu 2019, 11:15 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Investiční společnost Dignity podnikatele Kamila Koupého odhaduje, že její obrat letos dosáhne 535 mil. Kč.

Kamil Koupý, foto: Dignity

Kamil Koupý, foto: Dignity

Investiční společnost Dignity mediálního podnikatele Kamila Koupého odhaduje, že letošní obrat přesáhne 530 milionů Kč. Oproti předchozímu roku si tak skupina polepší o téměř 80 milionů. Do portfolia Dignity patří mimo jiné společnost Tiscali Media, Performio.cz či Performax.cz.

Zatímco v roce 2018 dosáhl obrat Dignity 456 milionů korun, v roce 2019 je odhadován na 535 milionů. Meziročně si tedy Koupého skupina polepší o 79 milionů korun. Na růstu se mají podílet výkonnostní agentura Performio.cz, yield agentura Performax.cz a e-commerce společnost Bonus Bona, která se loni rozrostla o projekty Zubni-kartacek.cz, Zehlicky.cz a o novou, čtvrtou kamennou prodejnu na Praze 3. Růst má zaznamenávat také vydavatelství Tiscali Media, které letos investovalo do nových projektů Fights.cz a Moulík.cz.

Koupého mediální společnost letos oslavila desetileté výročí vstupem na zahraniční trh mutací služby Úschovna.cz, která byla pro anglicky mluvící klienty přejmenována na SendElephant.com. „V příštím roce plánujeme investovat desítky milionů primárně do vlastního rozvoje, zároveň jsme ale otevřeni i možnosti nových akvizic,“ doplňuje Koupý.

-mav-