Peter Podolinský vede v Česku agenturu dotcom.cz

čtvrtek, 14. listopadu 2019, 14:00 Aktuality, Reklama, Lidé MediaGuru

Agentura dotcom.cz má nového managing directora, vede jí Peter Podolinský.

Peter Podolinský, foto: dotcom.cz

Peter Podolinský, foto: dotcom.cz

Agentura dotcom.cz, česká sestra slovenské agentury dotcom.sk, má nového managing directora. Stal se jím Peter Podolinský. Dotcom.sk patří na slovenském trhu mezi Top 5 agentur z pohledu tržeb i počtu lidí.

Peter Podolinský dříve působil v klasických reklamních agenturách, kariéru zahájil v roce 1995 v Mark/BBDO. Pracoval i v londýnské brandingové agentuře Lambie Nairn (dnes existuje pod novým názvem Superunion), odkud uvedl na český a slovenský trh značku O2, v dublinské evropské centrále Facebooku, ze které otevřel český a slovenský inzertní trh, nebo v technologické firmě Roi Hunter, které pomohl s expanzí na evropské trhy.

„Podobně, jako se to podařilo slovenským agenturám před námi, se i český dotcom bude snažit navázat na úspěch své slovenské sesterské společnosti. Na Slovensku máme v Bratislavě 45 lidí a skvělý tým, strategickou i kreativní reputaci i portfolio klientů. V Čechách se budeme snažit rozvíjet současný business a posilovat český tým. Současně úzce spolupracujeme se slovenskou pobočkou, zejména na seniorní úrovni, využíváme synergie a vzájemně si pomáháme.“ popisuje Podolinský.

Mezi klienty českého dotcomu patří Tesco (skupina dotcom pracuje pro Tesco na čtyřech trzích) nebo Perfetti Van Melle (značka Dupetky). Na Slovensku dotcom pracuje i pro Slovnaft, člena skupiny MOL, Sýrárny Bel (značky Babybel a Karička) a nebo společnost Innogy.

-mav-