R2B2: Formát mobilní viněty potvrdil výkon, zvýšil CTR

pondělí, 4. listopadu 2019, 09:25 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Společnosti R2B2 se nový programatický formát mobilní viněty osvědčil.

Zdroj: R2B2

Zdroj: R2B2

Společnost R2B2 uvedla, že formát mobilní viněty, který poprvé v programatickém prodeji představila letos v srpnu, zvýšil naměřené hodnoty výkonnosti. Oproti srpnu, kdy agentura Taste Sun publikovala ve své případové studii u Mobilní viněty míru prokliku (CTR) 10,5 %, vzrostla tato hodnota průměrně o dalších 0,3 %. V případě reklamní kampaně s rozpočtem 100 tisíc Kč tak představuje tento nárůst bezplatný bonus cca 1 500 prokliků.

Viditelnost mobilní viněty se pohybuje podle měření společnosti R2B2 setrvale kolem hodnoty 99 %, podle měření Adform SSP je v průměru 90 %.

Navzdory vysokému zájmu zadavatelů prozatím stačíme rozšiřovat dostupný prostor s předstihem,” komentuje vývoj František Bauma, Head of Product Development ze společnosti R2B2.

V listopadu společnost R2B2 plánuje skrze tento nový formát nabídnout až jeden milion reklamních prokliků a cca 10 milionů reklamních impresí.

Mobilní vinětu si lze představit jako další obsah, který je vložen mezi redakční stránky. Návštěvník si ji prohlédne právě mezi proklikem z jedné redakční stránky na druhou. V případě zájmu má možnost odskočit přímo na cílovou stránku reklamní kampaně. Viněta se zobrazuje přes celou mobilní obrazovku, a proto se nemusí dělit o diváckou pozornost s jiným obsahem.

-mav-