Regionální weby Drbna prošly významným redesignem

pátek, 15. listopadu 2019, 07:30 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Po několika měsících vývoje přišlo vydavatelství regionálních zpráv Drbna s novou podobou webu.

Zdroj: Drbna.cz

Zdroj: Drbna.cz

Vydavatelství regionálních zpráv Drbna uvedlo novou podobou webu a přešla na responzivní design. Od vzniku projektu v roce 2011 jde celkově o čtvrtý redesign. Tentokrát se jedná o největší zásah v porovnání s předchozími změnami webu.

Nová podoba webu je vzdušnější a svým pojetím se blíží novinovému stylu. Drbna chce zároveň více prohloubit interakci se čtenáři. „Vylepšili jsme uživatelské prostředí blogů, komentářů a hodnocení článků čtenáři. Na druhou stranu jsme z reakcí pod články vyndali možnost facebookových komentářů. Víme, že řada našich čtenářů si články od nás tiskne, proto jsme také upravili tiskové styly,“ říká Matěj Matoušek, který projekt od návrhů až po implementaci vedl.

Výsledná podoba nového webu je kombinací návrhů od freelancerů a IT firmy FT SUN, která Drbnu kóduje od počátku. Oponenturu návrhům dělala olomoucká agentura Rency

Zpravodajské weby vydavatelství Trima News aktuálně působí v sedmi regionech Česka. Během měsíce srpna weby zaznamenaly více než 3,5 milionu page views a navštívilo je přes 950 tisíc reálných uživatelů (zdroj: NetMonitor).

-mav-