Seznam Zprávy mění design, podporuje autorské texty

středa, 20. listopadu 2019, 10:50 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Nová podoba webu Seznam Zprávy více zdůrazňuje zaměření na ekonomická témata a na analytickou a názorovou žurnalistiku.

Zdroj: Seznam Zprávy

Zdroj: Seznam Zprávy

Seznam Zprávy, zpravodajský servis Seznam.cz, přišel s redesignem svého webu a loga i novými obsahovými rubrikami. Více prostoru mají dostat ekonomické analýzy, názory a komentáře jednotlivých autorů, rozhovory i byznysová a investigativní témata. Stávající dlouhé audiovizuální formáty nahradí krátká videa.

Domovská stránka Seznam Zpráv nabídne čtenářům tři hlavní zpravodajské rubriky – domácí, byznys a zahraničí. Nově na ní získají prostor názorové, obrazové a audiovizuální materiály, zároveň chce poskytnout rychlý přehled aktuálního dění nebo možnost sledovat obsah jednotlivých autorů.

„Nová podoba ještě více zdůrazňuje naše zaměření na ekonomická témata a kvalitní analytickou a názorovou žurnalistiku. Na webu dostane více prostoru i psaný a multimediální obsah – analýzy, infografiky, audio, komentáře, a především původní zprávy, které čtenáři jinde nenajdou,“ říká Jakub Unger, ředitel Zpravodajství a rádií Seznam.cz.

Na Seznam Zprávách se mají nadále objevovat formáty jako je Šťastné pondělí, Záhady Josefa Klímy, Byznys ze studia Burza či nahrávky rozhovorů s klíčovými osobnostmi. Tým šéfdramaturga Petra Kubici postupně představí řadu nových krátkých videoreportáží jako například cyklus Ve stínu, který odhaluje nekalé praktiky v péči o staré lidi či video sondy do života komunit, nazvané My, jenž odstartují dílem s fanoušky kapely Ortel.

V redakci Seznam Zprávy působí přes sedmdesát lidí včetně externistů. Jejich tvorba se kromě toho objevuje také v obsahu Televize Seznam, na videoportálu Televizeseznam.cz nebo ve zpravodajství rádií Expres FM a Classic Praha.

-mav-