Tesco přestává při rozvozu dávat nákupy do igelitové tašky

pondělí, 18. listopadu 2019, 11:00 Aktuality, Retail MediaGuru

Tesco přestává dávat nákupy při objednání online do igelitových tašek, nabízí jen papírové tašky nebo možnost zcela bez tašek.

Zdroj: web Tesco

Zdroj: web Tesco

Obchodní řetězec Tesco přestává dávat nákupy při objednání online do igelitových tašek. Nově od poloviny listopadu nabízí jen papírové tašky nebo možnost zcela bez tašek. Služba doručení v papírových taškách je zpoplatněna jednotnou částkou 18 korun.

„Udělali jsme další krok ve snižování množství plastového odpadu, což je jednou z našich priorit. V rámci této služby je možné i to, že řidič převezme od zákazníků papírové tašky z předešlých nákupů a zajistí jejich recyklaci. Naší snahou je zvýšení flexibility zákazníka rozhodnout se, co je pro něj z ekologického hlediska správné, zda papírová taška nebo žádná taška,“ říká Patrik Dojčinovič, výkonný ředitel Tesco pro ČR.

Řetězec se snaží dodržovat závazky o recyklaci, odstranit všechny obtížně recyklovatelné materiály z obalů značky Tesco do roku 2020. Navrhnout obaly značky Tesco tak, aby byly vyrobené z 100% recyklovatelných nebo opakovaně použitelných materiálů do roku 2025

-zue-